Murinjo 'razotkrio' Vengera
Iako vec poslednjih est meseci nisu rivali, oze Murinjo nije mogao da prekine sukob sa trenerom Arsenala Arsenom Vengerom. Iako su Vengera svi kitili lovorikama od Arsenalovog sjajnog nastupa na San Siru, kod Murinja je to jedino izazvalo ljutnju. Arsenal je jedinstven tim. Njihov trener nije nita osvojio godinama, ali je ipak idol. U Arsenalu ne postoje pritisci. I nemojte reci da on iz mladih igraca izvlaci talenat. Ono to on radi jeste da dovodi dragulje u klub i onda ih polira", rekao je Murinjo.
"To je druga?ije. Ima vremena da radi u mirnoj atmosferi i da ostvaruje rezultate, dodao je portugalski stru?njak.
Sa druge strane, situacija u Celsiju je, prema Murinju, potpuno suprotna. Iako je u londonskom klubu osvojio pet trofeja za tri sezone, dok je Venger u istom periodu osvojio samo jedan FA Kup, to nije bilo dovoljno da zadovolji vlasnika kluba Romana Abramovica.
Ipak, Venger je taj koji je dobio podrku Uprave, istu onu za koju Murinjo smatra da mu je bila zakinuta na Stamfordu i Venger je taj koga smatraju za vizionara i slave ga zbog razvijanja igraca kao to je, na primer, Sesk Fabregas.
b92
Uprkos neslavnom odlasku iz Premijer Lige u septembru, Murinjo eli da se jednom vrati u Englesku.
Moj sledeci potez bice Italija ili panija, izjavio je Murinjo koga smatraju za glavnog kandidata da popuni jedno od, verovatno uskoro upranjenih, mesta na klupama Milana i Barselone, ali gde ni Real Madrid ne zaostaje sa interesovanjem za portugalskog strucnjaka.
Murinjo nije ni krio svoju veliku ljubav prema engleskom fudbalu.
Posle toga, elim da se vratim u engleski fudbal i da na kraju preuzmem Portugaliju. Ne radim vie u Engleskoj, ali moje miljenje i osecanja nisu promenjeni.
Ne moram da krijem da sam bio veoma zaljubljen u engleski fudbal i ne krijem da ?u da se vratim. To nece biti moj sledeci korak, ali sigurno elim da se vratim jednog dana.
Imam toliko divnih se?anja vezanih za Englesku i cak iako odem, kao to i planiram da odem, u neku drugu fudbalsku zemlju, uvek cu biti zaljubljen u Englesku, zakljucio je Portugalac.