Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Napredna pretraga

30016 poruka u 423 tema- 3157 članova - Najnoviji Član: konjina
Stranice: [1] |   Idi dole
Štampaj
Autor Tema: Ostale vesti iz sveta kosarke  (Pročitano 1396 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Nemanja_lendov
Stara Garda
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« poslato: 27 Март , 2008, 21:40:53 »

Povratak Carcarisa, kup Panatinaikosu

Koarka Panatinaikosa Konstantinos Carcaris vratio se na teren posle viemese?ne pauze prouzrokovane povredom le?a, a njegov tim osvojio je Kup Gr?ke ?etvrtu godinu zaredom, pobedivi u finalu gradskog rivala Olimpijakos rezultatom 81:79.

Carcaris je zbog povrede propustio sve utakmice u Top 16 fazi Evrolige, a u me?u sa Olimpijakosom zabeleio je 14 poena i pet skokova.

Vasilis Spanulis imao je 20 poena i sedam asistencija, a PAO je za tri poena utirao odli?nih 16-30. "Zeleni" su na samom po?etku poslednje ?etvrtine poveli sa 63:50, ali je rival u finiu izjedna?io na 78:78, pa je odluka pala na liniji za slobodna bacanja.

Reprezentativac Srbije Milo Teodosi? postigao je osam poena za Olimpijakos, dok je najefikasniji u timu iz Pireja bio Amerikanac Lin Grir sa 28 poena.

Trener Panatinaikosa eljko Obradovi?, kom je ovo bio petnaesti trofej osvojen sa "zelenima", izjavio je da je Carcaris jo jednom pokazao koliko je vaan igra? za ekipu.

Panatinaikos, koji nije uspeo da se plasira u ?etvrtfinale Evrolige, pokua?e da u nastavku sezone osvoji estu uzastopnu titulu prvaka Gr?ke.

PAO pet kola pre kraja regularnog dela ampionata zauzima prvo mesto, sa jednom pobedom vie od Olimpijakosa.
Sačuvana

Nemanja_lendov
Stara Garda
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #1 poslato: 05 Април , 2008, 22:12:36 »

Jao Ming: Igracu u Pekingu"

Kineski koarka Jao Ming potvrdio je da ?e biti spreman za Olimpijske igre u Pekingu, poto ?e se do tada oporaviti od povrede stopala. "Ne mislim da ?u propustiti Olimpijske igre", rekao je centar Hjustona za dnevnik "?ajna dejli". "Po?eo sam da treniram i dobro mi ide. Ne ose?am bol u levoj nozi", dodao je 27-godinji koarka.

Jao, koji je povre?eno stopalo operisao po?etkom marta, ove sezone je za Hjuston u proseku postizao 22 poena i imao 10,8 skokova po utakmici.

Olimpijske igre u Pekingu odravaju se od osmog do 24. avgusta.
Sačuvana

devla94
Gost
« Odgovor #2 poslato: 07 Април , 2008, 23:02:44 »

Efes Pilsen otpustio Dejvida Blata

Dejvida Blata, ameri?kog trenera koji je sa koarkakom reprezentacijom Rusije osvojio titulu prvaka Evrope, u ponedeljak je otpustio Efes Pilsen zbog loih rezultata.

Kap koja je prelila ?au strpljenja ?elnika istanbulskog tima, bio je doma?i prvenstveni poraz od ekipe Karijaka (77:81), nakon kojeg se rukovodstvo zahvalilo na saradnji dosadanjem kormilaru.

"Rezultati u Evroligi i turskom prvenstvu, nisu zadovoljavaju?i i zbog toga smo sa trenerom Blatom dogovorili prekid saradnje", izjavio je generalni menader Efesa Engin Ozerhun i dodao da ?e ekipu do kraja sezone voditi dosadanji Blatov pomo?nik Ekrem Memnun.

Otkaz za Amerikanca ne predstavlja veliko iznenadjenje, s obzirom na to da su Turci pre po?etka sezone vaili za favorita ?ak i za najvii plasman u Evroligi.

Prema imenima igra?a, stru?nom tabu i bogatstvu, to su sigurno i bili, ali naili su na poletni Partizan i Montepaski koji su iz njihove grupe proli medju osam najboljih ekipa Starog kontinenta.

"Koarku ne igraju novac i imena, ve? igra?i", mudro je ranije zaklju?io mladi as crno-belih Uro Tripkovi?, to se pokazalo i u slu?aju tima iz Istanbula.

Odmah su krenule i spekulacije o novoj Blatovoj destinaciji, a litvanski mediji objavili vest prema kojoj ?e Amerikanac navodno preuzeti CSKA, pod uslovom da sadanji kormilar Moskovljana Etore Mesina od naredne sezone sedne na klupu Barselone.

(MONDO)
Sačuvana
Nemanja_lendov
Stara Garda
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #3 poslato: 07 Април , 2008, 23:13:44 »

Aceric novi selektor Austrije

Koarkaki savez Austrije odlu?io je da kormilo nacionalne reprezentacije poveri bivem prvotimcu beogradske Crvene zvezde Nenu A?eri?u, koji je devedesetih uzeo austrijsko dravljanstvo i kasnije 22 puta igrao za selekciju te zemlje. Stru?njak srpskog porekla je najve?i deo igra?ke karijere proveo u austrijskom klubu Sankt Peltenu u ?ijem je dresu izme?u 1995. do 2001. godine osvojio pet titula dravnog prvaka i tri trofeja nacionalnog kupa.

Osim Crvene zvezde i Sankt Peltena, igrao je jo za francuske klubove Rasing, Le Man i Tulon, a kao trener je radio u Austriji i Francuskoj.

A?eri? ?e mesto selektora preuzeti od Huberta rajnera. On je najavio da ?e glavni zadatak najboljih austrijskih koarkaa predstavljati plasman na prvenstvo Evrope.

Austrija ?e u kvalifikacijama za kontinentalni ampionat igrati sa selekcijama Danske, Holandije, Crne Gore i Islanda.
Sačuvana

Nemanja_lendov
Stara Garda
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #4 poslato: 07 Април , 2008, 23:15:57 »

Juing, Rajli i Hakim u Kuci Slave

Legendarni trener Pat Rajli, centri Hakim Olejduvon i Patrik Juing, kao i jo tri igra?a izabrani su u koarkaku Ku?u Slave u Springfildu. U klasu 2008. godine uli su tako?e i igra? Adrijan Dantli, trener Keti Ra i vlasnik NBA ekipe Bil Dejvidson.

Ovo je neverovatno, apsolutno neverovatno, rekao je Rajli, trener Majami Hita koji je osvojio est NBA ampionata ?etiri sa Lejkersima i dva sa Majamijem. Rajli tako?e ima i po jedan prsten kao igra? i kao asistent.

I Olejduvon i Juing igrali su u tri fajnal foura u koled konkurenciji. 1984. godine Juingov Dordtaun bio je bolji u finalu od Olejduvonovog Hjustona.

Ipak, Olejduvon se osvetio kao profesionalac kada je predvodio Hjuston Rokitse do dva ampionska prstena u nizu, a u finalu 1994. godine Hjuston je posle maksimalnih sedam me?eva bio bolji od Nju Jorka za koje je nastupao Pat Juing, i koje je sa klupe predvodio Rajli.

U ku?u slave uao je tako?e i spiker Dik Vitale koji je priznao da je plakao kao beba kada je saznao za vest.

Ja ne mogu da tr?im, ne mogu da ska?em, ne mogu ni da utiram, ali ja jednostavno imam neverovatnu strast prema ovoj igri, rekao je Vitale.

Ceremonija ulaska klase 2008 u Ku?u Slave zakazana je za 5. septembar u Springfildu.
Sačuvana

devla94
Gost
« Odgovor #5 poslato: 17 Април , 2008, 15:21:09 »

Taukeramika odstranila Mekdonalda

Taukeramika, jedini panski predstavnik na predstoje?em Fajnal foru Evrolige, privremeno je odstranila iz tima ameri?kog centra Vila Mekdonalda, objavljeno je na sajtu elitnog kontinentalnog takmi?enja.

Protiv Mekdonalda je pokrenut disciplinski postupak, a kao razlog takvog poteza u saoptenju kluba iz Vitorije se navodi "nekoliko incidenata koji su se dogodili posle poraza u prvenstvenoj utakmici sa Barselonom", prethodnog vikenda.

Nije navedeno koliko ?e Amerikanac biti van takmi?arskog pogona, tako da nije isklju?eno da ?e propustiti Fajnal for, koji po?inje kroz 15 dana.

Dvadesetdevetogodinji Mekdonald igra prvu sezonu u dresu Taukeramike, a u Evropi je od sezone 2003/04. Kao startni centar tima na 22 utakmice Evrolige beleio je u proseku devet poena i 4,5 skokova.

Taukeramika je u ?etvrtfinalu plej-ofa Evrolige eliminisala Partizan rezultatom 2:1 u pobedama.

(MONDO, foto: MN Press)
Sačuvana
devla94
Gost
« Odgovor #6 poslato: 21 Април , 2008, 20:14:46 »

Stojakovi?: Ja ho?u, ali kada ?e Srbija na EP

Moe li selektor Duan Ivkovi? da okupi najbolje u dresu Srbije? Boljeg utera od Pe?e Stojakovi?a i dalje nemamo. A, verovatno ga ne?emo imati uskoro...

Ali, Pe?a vie nije mlad. Nije ni zdrav kao pre. Igra u timu koji se u dobroj meri oslanja na njegov u?inak, plej-of je tek po?eo u NBA ligi, a verovatno se ne?e skoro zavriti za Nju Orleans.

Nije nemogu?e da Stojakovi? ove sezone odigra "samo" 100 utakmica!

"Kada se reprezentacija bude kvalifikovala za neko veliko takmi?enje, zapitajte se koliko ?u imati godina? Nikada se nisam oprostio od reprezentacije, ali ... Vide?emo kako ?e da se zavri ova sezona, kako ?e da reaguju le?a, ipak sam se tek nedavno oporavio od povrede", poru?io je najbolji trojka NBA lige za beogradski "Sport".

Stojakovi? je prolu sezonu izgubio zbog operacije le?a. Ipak, za razliku od nekih, nije izbegavao susret sa Duanom Ivkovi?em, selektorom Srbije.

"?isto smo prijateljski razgovarali... Tada me je informisao ta se doga?a u naem Savezu i koarci. Rekao mi je da je preuzeo kormilo reprezentacije i nije bilo nekih drugih konkretnih razgovora. Drago mi je da je ponovo na tom mestu, pravi je ?ovek. Verujem da zna ta je potrebno da se uradi da bi se koarka vratila na stare staze".

Dok jo ne znamo da li ?emo imati Stojakovi?a na mestu "trojke", on nas bar uverava da imamo pravog selektora.

"Duda je sjajan trener. Ume da spaja igra?e, da dobije poverenje od igra?a. Ima dosta mladih po celom svetu, to se ti?e talenta ne moemo da kaemo da oskudevamo. Klju?na je stvar skupiti ih sve na jedno mesto, mislim da ?e to Duda i uspeti", kae osvaja? zlatnih medalja sa EP 2001. i SP 2002. godine, kada je tadanju Jugoslaviju predvodio Svetislav Pei?.

Stojakovi? je, iako povre?en, samo jo 2003. godine na po?etku nizova naih posrtanja obukao reprezentativni dres. Igrao je i vukao nogu u vedskoj. Od tada ga vie nema na pripremama.

"Sakramento i Nju Orleans ne mogu da se porede"

Posvetio se NBA karijeri, koja je dola u pitanje posle hroni?nih problema sa le?ima. Uspeo je da se oporavi i ove sezone igra odli?no, ba kao i najprijatnije iznena?enje ampionata Nju Orleans Hornetsi.

"Svi smo iznenea?eni kako smo svi postali dobrao ekipa. Znali smo i prole godine da imamo talenat za plej-of, ali ne i da moemo da se razigramo tako brzo i da se borimo za ?elnu poziciju na Zapadu. Kako je sezona odmicala, hemija u ekipi je bila sve bolja. to vie pobeda zabelei, o?ekivanja su sve ve?a. A prvi put kada malo razo?ara, odmah paljba i kritika".

Plej-of je po?eo. Drugi tim Zapada, Nju Orleans, poveo je sa 1:0 protiv sedmog u konferenciji, Dalasa.

"Pripreme za takve me?eve su uvek obimne. Siguran sam da ?emo znati ta su ru?ali pred nae duele, jer to je jedna vrsta "ispiranja" mozga. Znamo sve njihove akcije, kompletno smo uli "tos" igre Dalasa. to vie informacija primi, to je bolje. Imam utisak da ishod serije zavisi od nae koncetracije", prognozira Stojakovi?.

Problem za Hornetse bi mogao da bude manjak iskustva.

"Iskustvo na stranu, kada po?ne plej-of, svi su napeti, "napaljeni"... Ali, sve se to smiri posle prve utakmice, duge su serije. Igra?i su koncetrisaniji u plej-ofu, nema lakih pobeda, presudno ?e biti koliko smo konstantni u igri. Saigra?i su pokazali dosta koncentrisanosti i stabilnosti u klju?nim momentima, vide?emo kako ?e sve to izgledati u doigravanju", uzdran je dvostruki pobednik takmi?enja u utiranju trojki na "Ol-Star" susretima.

http://www.youtube.com/watch?v=gPwrY1eRW40

Stojakovi?, koji ?e 9. juna napuniti 31 godinu, igra desetu sezonu u NBA ligi. Posle nekoliko sezona za pam?enje u Sakramento Kingsima, ponovo je u prilici da pobe?uje vie nego to gubi. Ponovo je u trci za zavrnicom plej-ofa.

Nju Orleans ili Sakramento? Sezona 2005/2006 u Indijani nije vredna pomena.

"Druga?ija je pri?a. Ove sezone smo oborili sve mogu?e timske rekorde. Svaka pobeda u doigravanju je za ovu organizaciju veliki uspeh. Druga?ija su o?ekivanja, teko da mogu i da poredim. Ova ekipa nije igrala u ovom sastavu plej-of. Pojedini igra?i su igrali plej-of kao ?lanovi drugih ekipa, ali nikada ovaj sastav".

Iako je Nju Orleans zavrio kao drugi na Zapadu, a Dalas kao sedmi, ne moe se re?i da su Hornetsi favoriti.

"Tek treba da vidimo dokle moemo. Imali smo doli?an ligaki deo, vidi se da imamo potencijala i sada je sve na nama", zavrava svoje javljanje iz grada velikih dez i bluz umetnika, koji se jo oporavlja od udara uragana "Katrina".

(MONDO)
Sačuvana
Ridick
Stara Garda
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 26 Април , 2008, 18:52:17 »

Trojka od 2010. na 6,75m!
Subota, 26. april 2008. 17:12    

Svetska koarkaka federacija (FIBA) na subotnjem zasedanju u Pekingu donela je nekoliko promena pravila u koarkakoj igri, a najvie u o?i pada nova udaljenost crte za tri poena.

Od 2010. godine umesto dosadanjih 6,25 metara linija ?e biti dua za pola metra - 6,75 8kao u NBA ligi)

Novo pravilo najpre ?e se primenjivati na svetskim i kontinentalnim takmi?enjima, a po zavretku Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine na svim takmi?enjima pod okriljem FIBA.
Sačuvana

Stranice: [1] |   Idi gore
Štampaj
SerbiaBet.comSport info zone - sve sportske informacijeSve sportske informacije na jednom mestuKošarka (Urednik: _.::Stefan::._)Tema: Ostale vesti iz sveta kosarke
Prebaci se na:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc