Stojakovi?: Ja ho?u, ali kada ?e Srbija na EP
Moe li selektor Duan Ivkovi? da okupi najbolje u dresu Srbije? Boljeg utera od Pe?e Stojakovi?a i dalje nemamo. A, verovatno ga ne?emo imati uskoro...
Ali, Pe?a vie nije mlad. Nije ni zdrav kao pre. Igra u timu koji se u dobroj meri oslanja na njegov u?inak, plej-of je tek po?eo u NBA ligi, a verovatno se ne?e skoro zavriti za Nju Orleans.
Nije nemogu?e da Stojakovi? ove sezone odigra "samo" 100 utakmica!
"Kada se reprezentacija bude kvalifikovala za neko veliko takmi?enje, zapitajte se koliko ?u imati godina? Nikada se nisam oprostio od reprezentacije, ali ... Vide?emo kako ?e da se zavri ova sezona, kako ?e da reaguju le?a, ipak sam se tek nedavno oporavio od povrede", poru?io je najbolji trojka NBA lige za beogradski "Sport".
Stojakovi? je prolu sezonu izgubio zbog operacije le?a. Ipak, za razliku od nekih, nije izbegavao susret sa Duanom Ivkovi?em, selektorom Srbije.
"?isto smo prijateljski razgovarali... Tada me je informisao ta se doga?a u naem Savezu i koarci. Rekao mi je da je preuzeo kormilo reprezentacije i nije bilo nekih drugih konkretnih razgovora. Drago mi je da je ponovo na tom mestu, pravi je ?ovek. Verujem da zna ta je potrebno da se uradi da bi se koarka vratila na stare staze".
Dok jo ne znamo da li ?emo imati Stojakovi?a na mestu "trojke", on nas bar uverava da imamo pravog selektora.
"Duda je sjajan trener. Ume da spaja igra?e, da dobije poverenje od igra?a. Ima dosta mladih po celom svetu, to se ti?e talenta ne moemo da kaemo da oskudevamo. Klju?na je stvar skupiti ih sve na jedno mesto, mislim da ?e to Duda i uspeti", kae osvaja? zlatnih medalja sa EP 2001. i SP 2002. godine, kada je tadanju Jugoslaviju predvodio Svetislav Pei?.
Stojakovi? je, iako povre?en, samo jo 2003. godine na po?etku nizova naih posrtanja obukao reprezentativni dres. Igrao je i vukao nogu u vedskoj. Od tada ga vie nema na pripremama.
"Sakramento i Nju Orleans ne mogu da se porede"Posvetio se NBA karijeri, koja je dola u pitanje posle hroni?nih problema sa le?ima. Uspeo je da se oporavi i ove sezone igra odli?no, ba kao i najprijatnije iznena?enje ampionata Nju Orleans Hornetsi.
"Svi smo iznenea?eni kako smo svi postali dobrao ekipa. Znali smo i prole godine da imamo talenat za plej-of, ali ne i da moemo da se razigramo tako brzo i da se borimo za ?elnu poziciju na Zapadu. Kako je sezona odmicala, hemija u ekipi je bila sve bolja. to vie pobeda zabelei, o?ekivanja su sve ve?a. A prvi put kada malo razo?ara, odmah paljba i kritika".
Plej-of je po?eo. Drugi tim Zapada, Nju Orleans, poveo je sa 1:0 protiv sedmog u konferenciji, Dalasa.
"Pripreme za takve me?eve su uvek obimne. Siguran sam da ?emo znati ta su ru?ali pred nae duele, jer to je jedna vrsta "ispiranja" mozga. Znamo sve njihove akcije, kompletno smo uli "tos" igre Dalasa. to vie informacija primi, to je bolje. Imam utisak da ishod serije zavisi od nae koncetracije", prognozira Stojakovi?.
Problem za Hornetse bi mogao da bude manjak iskustva.
"Iskustvo na stranu, kada po?ne plej-of, svi su napeti, "napaljeni"... Ali, sve se to smiri posle prve utakmice, duge su serije. Igra?i su koncetrisaniji u plej-ofu, nema lakih pobeda, presudno ?e biti koliko smo konstantni u igri. Saigra?i su pokazali dosta koncentrisanosti i stabilnosti u klju?nim momentima, vide?emo kako ?e sve to izgledati u doigravanju", uzdran je dvostruki pobednik takmi?enja u utiranju trojki na "Ol-Star" susretima.
http://www.youtube.com/watch?v=gPwrY1eRW40Stojakovi?, koji ?e 9. juna napuniti 31 godinu, igra desetu sezonu u NBA ligi. Posle nekoliko sezona za pam?enje u Sakramento Kingsima, ponovo je u prilici da pobe?uje vie nego to gubi. Ponovo je u trci za zavrnicom plej-ofa.
Nju Orleans ili Sakramento? Sezona 2005/2006 u Indijani nije vredna pomena.
"Druga?ija je pri?a. Ove sezone smo oborili sve mogu?e timske rekorde. Svaka pobeda u doigravanju je za ovu organizaciju veliki uspeh. Druga?ija su o?ekivanja, teko da mogu i da poredim. Ova ekipa nije igrala u ovom sastavu plej-of. Pojedini igra?i su igrali plej-of kao ?lanovi drugih ekipa, ali nikada ovaj sastav".
Iako je Nju Orleans zavrio kao drugi na Zapadu, a Dalas kao sedmi, ne moe se re?i da su Hornetsi favoriti.
"Tek treba da vidimo dokle moemo. Imali smo doli?an ligaki deo, vidi se da imamo potencijala i sada je sve na nama", zavrava svoje javljanje iz grada velikih dez i bluz umetnika, koji se jo oporavlja od udara uragana "Katrina".
(MONDO)