Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Napredna pretraga

30016 poruka u 423 tema- 3157 članova - Najnoviji Član: konjina
Stranice: [1] |   Idi dole
Štampaj
Autor Tema: NLB Jadranska liga  (Pročitano 1699 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Nemanja_lendov
Stara Garda
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« poslato: 29 Март , 2008, 09:12:49 »

Konacna rec FMP-a i Vr�cana,Zvezda u Tivoliju

Veoma te�ak me? o?ekuje ekipu FMP, koja ?e se u odlu?uju?em, tre?em me?u ?etvrtfinalne serije sastati sa Zadrom u paklenoj atmosferi hale "Jazine".

O rivalitetu ova dva tima najbolje govori podatak da su po jedan me? re�ili u svoju korist iskoristiv�i prednost doma?eg terena, ali tek posle produ�etaka.

Trener ekipe iz �eleznika Slobodan Klipa rekao je da o?ekuje jo� jednu te�ku utakmicu protiv starog rivala, ali da veruje da njegov tim mo�e da pobedi u gostima i plasira se na zavr�ni turnir regionalnog takmi?enja.

"Odigrali smo ?etiri utakmice sa Zadrom ove sezone i sve su bile na jedan posed. O?ekujem da ?e i ta peta da bude ista, s tim �to se nadam da mo�emo da dobijemo u gostima", rekao je Klipa agenciji Beta.

Klipa je, posle dve iscrpljuju?e utakmice, napomenuo da veruje u kvalitet svog mladog tima, njihovu sve�inu, motivaciju i ve?i broj raspolo�enih igra?a.

"Mi smo igrali poslednju utakmicu �ale?i za propu�tnom �ansom u Zadru, tako da ?e mo�da i oni razmi�ljati o propu�tenoj �ansi u Beogradu. Svi smo umorni, ali oni imaju manje igra?a u rotaciji. Mi imamo 12, oni osam, tako da i to mo�e da odlu?i", objasnio je Klipa.

Rasplamsale strasti pre duel u Vrscu

"Majstorica" u Vr�cu tako?e ?e odlu?iti ukupnog pobednika duela Hemofarma i Budu?nosti.

Vr�?ani veruju da su u prednosti zbog odigravanja klju?nog me?a pred doma?om publikom, koja im je pomogla da slave u prvom duelu.

Trener Hemofarma Vlada Vukoi?i? izjavio je posle poraza u drugom me?u, u Podgorici da postoje izvesne manjkavosti u igri njegovog tima, ali da ?e za kratko vreme poku�ati da ih svedu na minimum i ponove partiju iz prvog duela.

"Tim je dobro odigrao u odbrani o ?emu govori podatak i da smo rivala sveli na 64 poena, dok napad nije funcionisao kako treba. Iako nemamo mnogo vremena za analizu, mora?emo da porazgovaramo i poradimo na tome, kako bi u odlu?uju?em me?u demonstrirali igru u napadu kakvu forsiramo na treninzima i kakva je prepoznatljiva za moj tim", izjavio je Vukoi?i?.

Atmosfera pred "majstoricu" u Vr�cu dodatno je "podgrejana" �estokim duelom na kraju me?a u Podgorici, kada je do�lo do verbalnog duela direktora dva tima Danila Mitrovi?a i Marka Ivanovi?a, kojem je prethodila �u?na rasprava Roula Mar�ala i trenera crnogorskog tima Dejana Radonji?a.

Uzrujani Mitrovi? poru?io je na kraju Ivanovi?u da ?e ih Podgori?ani sigurno pobediti u Vr�cu.

Kuk: Iskoristiti prvu mec loptu

Crvena zvezda u Ljubljanu odlazi na krilima pobede ostvarene u prvom me?u protiv Olimpije. �elja svih je da ceo posao zavr�e ekspresno, u dva me?a.

"Aleksandar D�iki? je za veoma kratko vreme unapredio igru Olimpije. Njihova prednost je svakako iskustvo, ali i doma?i teren. Igra?e mnogo skoncentrisanije, jer nemaju pravo na gre�ku i najvi�e bi trebalo da obratimo pa�nju na njihov napad i ofanzivni skok. Mi, pre svega, moramo dobro da odigramo u odbrani, odnosno da ponovimo igru iz drugog poluvremena prvog me?a, to je dobitna kombinacija. Na� adut je i rastere?enost, budu?i da i u slu?aju poraza imamo priliku za popravni. Ipak, �elja cele ekipe je da maksimalno odigra u Ljubljani i iskoristi prvu od dve �anse za overavanje mesta u polufinalu", izjavio je za "Sportski �urnal" Omar Kuk, najbolji pojedinac prvog me?a u Beogradu.

Plasman na zavr�ni turnir osigurao je samo Partizan, branilac trofeja NLB lige, koji je u dva me?a nadigrao Cibonu.

"Fajnal-for" igra?e se od 25. do 27. aprila, a doma?in zavr�nog turnira bi?e odlu?en nakon zavr�etka ?etvrtfinalne serije.

PAROVI ?ETVRTFINALA (SUBOTA)

DRUGI ME?: Olimpija - Crvena zvezda (18.00)
TRE?I ME?: Zadar - FMP (20.00)
TRE?I ME?: Hemofarm - Budu?nost (20.15)
« Poslednja izmena: 24 Децембар , 2009, 23:47:21 Pe-Pee! » Sačuvana

Nemanja_lendov
Stara Garda
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #1 poslato: 30 Март , 2008, 12:14:58 »

NLB: Hemofarm i Zadar na zavrnom turniru

Hemofarm i Zadar pridruili su se Partizanu na zavrnom turniru NLB lige. Vr?ani su u "majstorici" ?etvrtfinala savladali Budu?nost 75:69 (13:9, 21:18, 20:16, 21:26), dok je Zadar bio bolji od FMP eleznika 74:73 (22:15, 17:17, 17:26, 18:15).

Poslednji u?esnik fajnal-fora, koji se igra od 25. do 27. aprila, bi?e poznat u ponedeljak posle "majstorice" Crvene zvezde i ljubljanske Olimpije u hali "Pionir".

FMP i Zadar odigrali su jo jednu utakmicu za infarkt. Ovog puta, dodue, nije bilo produetka, ali je i tre?i put u duelu ova dva tima odlu?ivala jedna jedina lopta, koja je ponovo otila na stranu Zadrana.

Nemanja Proti? je od junaka postao tragi?ar. Bek FMP, koji je zabeleio 20 poena (za tri 6/9), osam asistencija i tri skoka, svoju petu loptu na utakmici "prodao" je u poslednjem napadu.

Prethodno su Andrej timac jednim i Todor Ge?evski sa dva pogotka iz penala doneli doma?inu plus tri (72:69). Zatim je Proti? oba puta bio precizan sa linije slobodnih bacanja, Pankracije Bara? je promaio oba penala, pre nego to je Dragan Labovi? polaganjem gostima doneo poen vika - 73:72.

Proti? je prekrajem zaustavio Korija Bruera, a Amerikanac, koji je sa 23 poena bio najefikasniji igra? utakmice, dva puta je probacio loptu kroz mreicu i, ispostavilo se na kraju, doneo svom timu plasman na zavrni turnir.

U prvom delu Zadar je uglavnom bio u prednosti, najvie 10 poena (34:24 u 16. minutu), a dvocifren viak doma?in je imao i u nastavku (42:32 u 23. minutu).

"Panteri" su sa ?etiri trojke, dve Ercega (21 poen) i po jedne Proti?a i Krstovi?a, sredinom tre?eg kvartala preveli prednost na svoju stranu (44:42), da bi u 33. minutu nakon nove serije u reiji Ercega i Proti?a stigli do maksimalnih plus osam - 64:56.

Ipak, zahvaljuju?i Ge?evskom koji je dva puta uzastopno poentirao, a zatim i Amerikancima, Dubiju Donsonu i Brueru, Zadrani su uli u egal zavrnicu.

Za razliku od duela u "Jazinama", u vra?kom "Milenijumu" gotovo da nije bilo dileme oko kona?nog pobednika. Hemofarm je prakti?no ceo susret kontrolisao igru i rezultat i na kraju, ipak, rutinski stigao do zavrnog turnira.

U 37. minutu, kada je Miljan Pavkovi? pogodio trojku i odveo svoj tim na velikih plus 14 (65:51), ?inilo se da je sve gotovo. Nakon toga, medjutim, usledilo je oputanje Vr?ana, to su Podgori?ani kaznili serijom 12:2 kojom su prili na svega ?etiri poena zaostatka - 63:67.

Ipak, ansu za potpuni preokret nisu dobili poto su Vr?ani sigurnim izvodjenjem slobodnih bacanja u finiu osigurali drugu pobedu u seriji.

Vladan Vukosavljevi? u pobedu je ugradio 15 poena i sedam skokova, a Amerikanac Roul Maral 14 poena. Na drugoj strani istakao se Gordi? strelac 20 poena.
Sačuvana

toma_91
DIREKTOR
Glavni baja
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 31 Март , 2008, 23:36:50 »

Zvezda pala, Olimpija ide na F4

Crvena zvezda nije uspela da obezbedi plasman na zavrni turnir NLB lige, poto je u klju?nom, tre?em me?u u Beogradu pretrpela teak poraz od Olimpije. Slovena?ki tim slavio je sa ubedljivih 97:74 (19:17, 29:21, 23:14, 28:22) i ?etvrtfinalnu seriju okon?ao ukupnim trijumfom 2:1.

Ekipa Aleksandra Diki?a tako ?e, kao poslednji u?esnik, u polufinalnom duelu koplja ukrstiti sa partizanom, koji brani titulu u NLB ligi. U drugom polufinalu sasta?e se Zadar i Hemofarm.

Doma?ini su na startu poveli 7:2, ali je Olimpija do kraja prve ?etvrtine uspela da preuzme vo?stvo. Svesni zna?aja me?a, crveno-beli su poja?ali igru i za tri minuta anulirali prednost gostiju (25:25).

Ipak, raspoloena ekipa trenera Aleksandra Diki?a, predvo?ena odli?nim Jasminom Huki?em, u nastavku je preuzela konce igre. Zvezda je pokuavala da dri priklju?ak, ali loa igra pod koevima, uz nedovoljno spremnog vo?u, Tadiju Dragi?evi?a (jedan poen za 13 minuta), nije mogla da parira slovena?kom timu.

Ulaskom Vujadina Suboti?a, koji je vezao devet poena, Zvezda je uspela da smanji na sedam razlike, ali su gosti do poluvremena opet "dodali gas" i uz trojku Dragi?a uz zvuk sirene, na odmor otili sa deset poena vika (48:38).

Prema scenariju drugog me?a u Ljubljani, Olimpija je u drugom poluvremenu nastavila furiozno i ve? u 25. minutu stigla je do velikih 17 poena razlike (59:42), kada je postalo jasno da ?e crveno-beli morati da se oproste od zavrnog turnira NLB lige.

Anemi?na i nepovezana igra Zvezde izazvala je i negativnu reakciju navija?a, kojih se oko 3.000 okupilo u "Pioniru". Motivisana Olimpija, na drugoj strani, nije posustajala ve? je i dalje nemilosrdno punila ko protivnika, a budu?i da je Zvezda igrala gotovo bez odbrane, gostima nije bilo teko da u 35. minutu stignu i na "plus 26" (85:59). Do kraja me?a crveno-beli su za nijansu ublaili katastrofu.

Najefikasniji u pobedni?kom timu bili su Jasmin Huki? i Ronel Tejlor sa po 19 poena, dok je najbolji igra? me?a bio Goran Dragi? sa 18 pogodaka, sedam skokova i pet asistencija.

U timu Zvezde Vujadin Suboti? je upisao 18, Omar Kuk 15 poena, Marko Leki? dodao je 10, dok je kapiten Tadija Dragi?evi? duel okona?o sa samo osam pogodaka.

Finalni turnir NLB lige igra?e se od 25. do 27. aprila, a organizator ?e biti poznat u narednih nekoliko dana.

(MONDO)
Sačuvana

Svako ko ne zna pravila igre KALADONT moze slobodno da me kontaktira na PM ili preko msn-a

Salle BK1
Glavni baja
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 01 Април , 2008, 00:59:24 »

ma koja kurton liga...
Sačuvana

devla94
Gost
« Odgovor #4 poslato: 03 Април , 2008, 22:45:48 »

NLB: Fajnal-for u Ljubljani

Zavrni turnir NLB lige odra?e se u ljubljanskoj dvorani "Tivoli". Rukovodstvo regionalnog takmi?enja izabralo je Ljubljanu kao kompromisno reenje, nakon protivljenja aktuelnog ampiona, Partizana, da se fajnal-for igra u Zadru, a odluka bi trebalo da bude ozvani?ena u toku dana. Zavrni turnir NLB lige odra?e se od 25. do 27. aprila, a u polufinalu se sastaju Partizan Olimpija, odnosno Hemofarm Zadar.

Ljubljana je ve? dva puta bila doma?in zavrnih turnira regionalne lige. U "Tivoliju" je odran prvi fajnal-for, 2002. godine, kada je slavila doma?a Olimpija, a poslednji put zavrni turnir igran je u Sloveniji godinu dana kasnije, kada je titula pripala Zadru.

Lorbek: Ljubljana finansijski pokriva F4

U saoptenju na zvani?nom sajtu Lige, predsednik Erazem Lorbek naveo je da je Liga elela da doma?in bude Zadar, ali da nova dvorana tog kluba ne?e biti zavrena na vreme za turnir.

"Za kona?nu odluku o mestu organizacije finalnog turnira NLB lige u 2008. godini odlu?ili su argumenti koje je ponudila Ljubljana da ?e osigurati, preko pokrovitelja, kompletno finansijsko pokri?e tako velikog dogadjaja, najve?eg u kalendaru NLB lige", naveo je Lorbek.

On je dodao da je na odluku takodje uticalo angaovanje ljubljanskog gradona?elnika Zorana Jankovi?a, koji "stoji iza organizacije zavrnice nae lige".

Predsednik regionalne lige je takodje istakao da je svaki od gradova kandidata imao argumente za zahtev, ali da ih je najvie imao Zadar.

"Zadar iza sebe ima odli?nu sezonu u regionalnom takmi?enju i svakako najbolju atmosferu i navija?e od svih u?esnika lige", ocenio je Lorebek.

"Bili smo skloni finalni turnir dodeliti Zadru, pretpostavljaju?i da ?e do finalnog turnira biti otvorena njihova nova dvorana, no ta se elja nije ispunila, zbog ?ega ostaje na dug i velika obveza da u Zadru to organizujemo slede?e sezone", dodao je on.

Prema Lorbekovoj oceni, Jadranska liga ima iza sebe "jo jednu uspenu godinu".
Sačuvana
devla94
Gost
« Odgovor #5 poslato: 03 Април , 2008, 23:16:41 »

Hemofarm: Neozbiljno! Zadar: Prevareni smo!

Partizan je odluku NLB lige prihvatio mirno, Hemofarmi nije! Iako to moda nema logike, jer su upravo crno-beli odre?eni da igraju sa novim doma?inom u polufinalu (Olimpija), a Vr?ani izbegli tu nezgodnu okolnost (Zadar).

Bilo kako bilo, naprasna odluka da se "Fajnal For" Jadranske lige oduzme Zadru i dodeli "prikrivenom" kandidatu Ljubljani, po tre?i put u est godina, najblae re?eno razo?arala je sportskog direktora Hemofarma Marka Ivanovi?a.

Tim pre, to je Vrac svoju kandidaturu uredno podneo pre tri meseca.

"Pre dva dana smo na?uli za tu mogu?nost i evo ostvarilo se. Najblae re?eno, ovo je neozbiljno! ?udno mi je to se svake druge godine "Fajnal For" igra u Ljubljani. ?emu onda konkurs?", po?eo je pri?u Ivanovi? za MONDO.

"Neka nam lepo kau ta je bilo potrebno da napiemo, ta se trai da bismo mogli da dobijemo turnir".

Podsetimo, Zadar je jo po po?etku sezone ozna?en kao prvi favorit za dobijanje organizacije finalnog turnira NLB lige, a kao kandidati prijavili su se jo Banjaluka, Podgorica i Vrac. ?elnici lige, uglavnom slovena?ki biznismeni i koarkaki radnici, ?ekali su sa odlukom do zavretka ?etvrtfinalnih serija plej-ofa, kako bi doma?instvo dodelili timu u?esniku F4.

"Lisac i Lorbek pri?ali su nam da ?ekaju da se zavri plej-of, da se ne bi dogodilo da na turniru ne bude doma?ina. To zna?i, da je Zvezda dobila Olimpiju, da o Ljubljani ne bi bilo ni govora. To, tako?e zna?i, da su oni sa imenom Banjaluke "mlatili praznu slamu", jer taj grad nije ni imao u?esnika u NLB ligi ove sezone", ?udi se Ivanovi?.

"Razmisli?emo dobro ta ?emo raditi u budu?nosti. Postavi?emo svoje uslove ranije... Kada se Podgorica pojavila kao kandidat, Lorbek mi je rekao da ne podnosim nita pismeno, da ?e odluka biti doneta kasnije... Bilo mi je ?udno, pa smo poslali pismenu kandidaturu jo u januaru. Sada vidim ta je hteo time da kae", dodaje sportski direktor Hemofarma.

Mnogo stvari iznenadilo je, naravno negativno, ljude iz Vrca.

"Kau da je odluka doneta danas (u ?etvrtak) na sastanku. Pa to nas nisu obavestili... Mi smo to pro?itali na sajtu. I Zadar je izigran, nije ovo fer prema njima. ?ujem da je njihova delegacija ove nedelje ve? bila u Ljubljani i da su se odande vratili u Zagreb potiteni", solidarisao se Ivanovi? sa Zadranima, najve?im gubitnicima u ovoj situaciji.

Kakav ?e stav Hemofarm zauzeti povodom ovakvog postupka ?elnika NLB?

"Mora?emo mi u Srbiji u budu?nosti zajedni?ki da nastupamo da se ovakve stvari ne bi doga?ale. Preptostavljam da je odlu?uju?u ulogu odigrala, ta?nije najbolju ponudu poslala lokalna vlast u Ljubljani, koja nastoji da izgradi novu halu, napravi evropski grad. Ne sumnjam da ?e oni dobro da organizuju turnir, ali nelogi?an je na?in kako su do tog turnira doli".

"Ma, malo je ta na ovim prostorima uopte logi?no", konstatuje Ivanovi?.

"U Zadru niko nikoga nije vre?ao, pa su nam uzeli turnir"

?im su pro?itali vest na sajtu NLB lige, ?elnici Zadra tako?e su uputiliniz kritika. Trener tima Aca Petrovi? tvrdi da je Zadar izigran i prevaren."

Jako sam razo?aran ovom odlukom, jer se ispostavilo da smo izigrani od strane vodstva NLB lige koje nam je dalo obe?anje da ?emo dobiti doma?instvo ukoliko pro?emo me?u ?etiri", besneo je Aca u razgovoru za Internet sajt Index.hr.

Petrovi? smatra da su prevagnuli interesi, koji nemaju veze sa sportom.

"Mislim da su u igri neki vii interesi i vra?anje nekih dugova. Vo?stvo NLB lige napravilo je presedan odabirom Ljubljane. Odluka nas je pogodila tim vie to je ove sezone Zadar imao najvie publike na utakmicama NLB lige, gde nije bilo nijednog incidenta, niti jednog runog povika iz publike", tvrdi temperamentni stru?njak, iako je pitanje ta bi na ovo rekli u Partizanu, Zvezdi, Hemofarmu, FMP i Vojvodini.

Ipak, Petrovi? ostaje veran svom optimizmu.

"Uprkos ovoj nepravednoj odluci nasi sportski ciljevi ostaju isti. Pokua?emo da u?emo u finale, a onda je sve otvoreno odlu?uju sitnice i ko ?e biti bolje raspoloen. Ova odluka ?e nam dati ekstra motiv koji ?e nam pomo?i da se domognemo trofeja."
Sačuvana
devla94
Gost
« Odgovor #6 poslato: 07 Април , 2008, 23:02:09 »

NLB liga: Finale zavrnog turnira 26. aprila

Finalna utakmica zavrnog turnira regionalne NLB lige bi?e odigrana u Ljubljani 26. aprila, a ne kako je ranije bilo predvijeno 27. aprila, saopteno je na sajtu tog takmi?enja.

U?e?e na "fajnal for" turniru izborili su doma?a Olimpija, srpski timovi Partizan i Hemofarm, kao i hrvatski Zadar.

Polufinalne utakmice igra?e se 25. aprila u hali "Tivoli", a sasta?e se Partizan - Olimpija i Hemofarm - Zadar.

MONDO
Sačuvana
Ridick
Stara Garda
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 26 Април , 2008, 18:55:07 »

NLB: Prsten ostaje u Srbiji!
Petak, 25. april 2008. 23:06    

Prsten namenjen pobedniku regionalne koarkake NLB Lige osta?e u Srbiji, ?etvrtu godinu zaredom!

U subotu od 18 ?asova u Ljubljani, branilac titule prvaka regiona Partizan igra?e sa vra?kim Hemofarmom, to ?e biti repriza ovogodinjeg finala Kupa Srbije. Partizan ima stopostotni u?inak u NLB ligi - ?etiri sezone u?e?a i ?etiri finala. Hemofarm ima ansu da osvoji drugi trofej, posle onog iz 2005. godine.

Jo jednom su srpski timovi pokazali da su bez premca u ovom delu Evrope, a navija?i Partizana, koji su u "Tivoli" doli iz Slovenije i okolnih zemalja, trasnaprentom su jasno poru?ili ta misle o u?e?u srpskih klubova na Jadranu: "Jebe NLB, ho?emo srpsku ligu!".

Hemofarm i Partizan imali su u petak u Ljubljani svoje heroje ?ija prezimena po?inju na slovo p. Miljan Pavkovi? je sa tri vezane trojke i sjajnim proigravanjem svojih saigra?a, vodio ekipu iz Vojvodinje do pobede nad Zadrom 81:72, dok je Nikola Pekovi? jo jednom pokazao klasu i sa 31 poenom (ut iz igre 70 odsto, pet skokova) bio najzasluniji za trijumf crno-belih nad doma?inom Olimpijom 94:90.

Iako su crno-beli odigrali jednu od loijih utakmica ove sezone i posle, ko zna koliko vremena, bilo nadsko?eni, i izgubili mnogo lopti, bili pod pritiskom gostuju?eg terena, oni su opet pobedili. Igra?i Olimpije pokuavali su na sve mogu?e dozvoljene i pre svega nedozvoljene na?ine da zadre "Pekmena", a on im je uzvra?ao trpanjem lopti u ko.

Crno-beli su sami krivi to su uli u neto neizvesniju zavrnicu, jer su ?etiri minuta pre kraja imali 12 poena prednosti 80.68, ali su zahvaljuju?i smirenom Pekovi?u uspeli da zabelee trijumf.

Taktika Olimpije je bila o?igledna: Hack a Shaq! Pardon, Pek...

Nekadanji NBA asistent, sada prvi trener Olimpije Aleksandar Diki? smislio je na?in na koji ?e zaustaviti Partizan, njegovog najboljeg igra?a, unese nervozu u redove rivala, spusti samopouzdanje sudijama i stvori ratnu atmosferu u kojoj bi pobedu trebalo da odnese - doma?i tim.

Prebijanje akila O Nila, "sekiranjem" po rukama, kako su ga na vrhuncu slave zaustavljali rivali, koarkai Olimpije primenili su na najdominantnijeg centra Evrope, Nikolu Pekovi?a. Hack a Pek (Udri Pekovi?a) donelo je eljene rezultate u prvom poluvremenu.

Rizvi?, Zupan i Buker smenjivali su se na Pekovi?u od petog minuta, kada je uao u igru, do 15. kada je Duko Vujoevi? odlu?io da je bolje da ga povu?e napolje. Nisu birali sredstva. Pekovi?evi ?uvari ostavili su ga sa modricama, koje su se mogle videti iz partera Ledene dvorane Tivoli.

Publici se to dopalo, svaki put kada bi Pekovi? gradio poziciju za napad, Ljubljan?ani su bu?no traili faul u napadu. Na kraju su popustile i sudije, ali i sam Pekovi?. Vidno iznerviran prvo je napravio estok faul i zaradio namernu, a minut i 20 sekundi pre kraja druge ?etvrtine naseo je na provokaciju kapitena Olimpije Marka Mili?a i dobio tehni?ku greku.

U me?uvremenu, Uro Tripkovi? je pogodio pet od est uteva za tri poena, Kecman dve od dve i najvie zahvaljuju?i tome prednost Olimpije nije bila ve?a na poluvremenu. Partizan je i vodio 29:22 u 12. minutu, ali je onda pritisak u dvorani dostigao vrhunac i nervi igra?a crno-belih po?eli da poputaju. Tepi? i Tripkovi? gubili su lopte, Pekovi? gubio snagu i koncentraciju u rvanju sa ?uvarima, Veli?kovi? bio obuzet nervozom...

Labilni crno-beli upali su u zamku nekadanjeg pomo?nika i u?enika Duka Vujoevi?a. Od 37:33 za ampiona NLB lige, o?as posla dolo se do 39:45 uo?i poslednjeg napada na poluvremenu, kada je Tejlor promaio zakucavanje...

Posle neophodnog odmora, Partizan pravi seriju od 10-0 i od 41:45 stie do 51:45 u prvim minutima tre?e deonice. Ispostavi?e se klju?ni period igre i klju?na prednost. Kad je Olimpija u poslednjoj ?etvrtini prila na 70:66, ali Partizan potom odgovorio novom serijom za 76:68 novo srpsko finale je bilo na vidiku.

to umor, to dekoncetracija, u?inili su da Olimpija ponovo pripreti, ali samo za neto neizvesniju zavrnicu.

Zvani?no najbolji trener regiona Duko Vujoevi? za subotu treba da pripremi novu taktiku. Protivnik je Hemofarm i trener Vlada Vukoi?i?, kojem ?e ovo biti tre?e uzastopno finale regiona.

Na kraju utakmice, jedan navija? Olimpije pokuao je da se obra?una, ni manje ni vie nego sa Pekovi?em. Pokazao je srednji prst centru Partizana, a ovaj ga je samo odgurnuo, pa je navija? "odleteo" kao da je dunuo tajfun.

U "Tivoliju" bilo i pedesetak Grobara sa majicama "Kosovo je Srbija" i ve? pomenutim transparentom, a navija?i Olimpije su, osim bacanja na teren svega ta su stigli, sve vreme su "?astili" sudijsku trojku iz Hrvatske uzvicima: "ustae, ustae" i "purgeri, purgeri"... Interesantno...

NLB: Prsten ostaje u Srbiji!

Vukoi?i?: Mislili su da su favoriti...

Gotovo tri ?etvrtine Hemofarm i Zadar su odigrali egal. Prva ?etvrtina svakako je protekla u znaku zadarskog crnca Dulijusa Dubija Donsona koji je postigao pet trojki iz pet pokuaja! Me?utim, Zadar je posle prve ?etvrtine imao samo tri poena prednosti - 24:21.

Koliko je Zadar insistirao na utu spolja, toliko je Hemofarm u prvoj ?etvrtini uporno sputao loptu pod ko. Delovalo je da Vr?ani nemaju te?nu igru, da se akcije tima zavravaju improvizacijom, ali i pored toga nisu bili u ozbiljnom rezultatskom deficitu. Protivnik nije vodio sa vie od ?etiri poena razlike (20:16).

I, ta je onda uradio mladi trener Hemofarma Vlada Vukoi?i?? Na ut est postignutih trojki Zadrana van linije 6,25, on je drugu ?etvrtinu po?eo zonom! Prakti?no je iritirao protivnika, pretpostavljaju?i da Zadrani, a pre svih Donson ne mogu da nastave tek tako da poga?aju...

Bio je u pravu, Donson u drugoj ?etvrtini nije pogodio ni ko (0/3 za tri).

Konce igre preuzeo je "Super mi" Miljan Pavkovi?, koji je ulaskom u igru ubrzao tim Hemofarma, probijao prvu liniju odbrane protivnika i lagano asistirao saigra?ima. Hemofarm je po?eo da dominira, serijom 11:3 preokrenuo rezultat na 34:31. Igrao se 15. minut kada je prvu trojku na me?u za Vr?ane pogodio Neboja Joksimovi?.

Jedini razlog to Hemofarm nije otiao na poluvreme sa ve?om razlikom (42:40), bio je o?ajan skok u odbrani centara, koji su dozvolili timcu, Lali?u, Bara?u i Stalvortu da sakupe devet ofanzivnih skokova! Na taj na?in tim Ace Petrovi?a odrao je rezultatski priklju?ak za rivalom koji je insistirao na pokretljivoj zonskoj odbrani.

Nastavak me?a doneo je ?udne obrte. Najpre je Hemofarm napravio plus sedam, potom je Zadar napravio seriju od 12-0 i poveo 54:47, ali je tada Hemofarm izveo kontraudar.

Do sredine poslednje ?etvrtine, Vr?ani su pogodili 23 poena, rivala ostavili na samo sedam (73:64), a potom nastavili u istom ritmu da melju tim, koji je sve ovosezonske utakmice dobio "ritmom". Sa est trojki, tri Pavkovi?a, dve Ma?vana i jednom Markovi?a, srpski tim "ubio" je rivala njegovim orujem.

Kako je stao ut, Zadrani su se nali u potpunom rasulu. Trener Aco Petrovi? nije imao ideju kako da zaustavi protivnika. Pozvao je dva tajm-auta (oba puta je bukvalno "penio" na svoje igra?e i oba puta primio prvi ko.

U poslednjoj deonici zablistao je Miljan Pavkovi?, koji je uz tri trojke, zabeleio i mali jubilej, jer je dositigao i prestigao broj od 100 asistencija ove sezone u NLB ligi.

Angaovanje trojice stranaca i baziranje igre na njihovom utu na kraju se osvetilo Zadru, jer su Donson, Bruer i Stalvort igrali kao najobi?niji "privatnici" sa terena ispred zgrade.

Hemofarmu ?e ovo biti drugo finale regionalne lige (bio je ampion 2005. godine), dok ?e Vlada Vukoi?i? tre?u godinu zaredom voditi jedan tim u finalu.

Liga je liga, a Fajnal for je neto sasvim drugo. ta sada vredi koarkaima Zadra to su u regularnom delu sezone dva puta savladali Hemofarm?

Protiv odbrane Vr?ana, Zadar jedva da je izveo jedan "pun" napad na utakmici, sa rotacijama, blokovima i jasnim kretnjama petorice na terenu. Umesto toga, "silili" su ut za tri poena, odapeli 34 trojke, pogodili svega devet, od ?ega est u prvoj ?etvrtini.

"Ekipa, ta?nije igra?i Zadra, dali su sebi preveliku ulogu favorita, verovatno zato to su nas u regularnom toku sezone dva puta pobedili. To je kod mojih momaka stvorilo veliku elju da im se revaniramo", rekao je trener Hemofarma Vlada Vukoi?i?.

Prema njegovim re?ima, me? je prelomila ?esta promena odbrane, u kojoj se menjao samo stil, ali ne i estina.

"Nae samopouzdanje je po?elo da raste, dok se u redove Zadra uvukla nervoza, pa su po?eli da promauju i otvorene uteve", dodao je Vukoi?i?.

Njegov kolega na klupi Zadra, tako?e kao presudan apostrofira period utakmice u tre?oj ?etvtini, kada se na seriju Zadra (12:0), nadovezala jo ubita?nija serija Hemofarma (27:9). Ipak, on kao razlog tome vidi istroenost svog tima, a ne odbrane koje je pozivao Vukoi?i?.

"Mnogo smo se istroili kako bi napravili seriju 17:3 i doli do vo?stva od 57:50. Pre utakmice smo se dogovarali da spre?imo Miljana Pavkovi?a da probija nau odbranu i asistira saigra?ima, ali upravo to nam se dogodilo", klimao je glavom Aca Trica.

Vanu ulogu u pobedi, ta?nije u teranju protivnika od koa, imao je Hemofarmov gorostas Boban Marjanovi? (19 godina, 222 cm), koji je za 14 i po minuta u igri tri puta snano zakucao, ali i pokupio sedam skokova. Do njegovog ulaska, Zadar je imao potpunu kontrolu skoka.

Upravo zato ga je Vukoi?i? pozvao na konferenciju za medije.

"?estitam saigra?ima na dobroj igri. Ovo je bila jako bitna pobeda za nas. Ostale analize ostavi?u treneru", rekao je Marjanovi? i osvojio simpatije novinara.

Jedan od onih koji je beao na liniju za tri poena, dok je Marjanovi? bio u igri je i kapiten Zadra Todor Ge?evski. Makedonski centar priznao je da je njegov tim popustio pod pritiskom.

"Na kraju nismo imali snage da se vratimo u me?", konstatovao je Ge?evski.

Izjava Vlade Vukoi?i?a po dolasku u Ljubljanu, da ga ne brine skor od 0:2 sa Zadrom i da to ne?e imati nikakav uticaj na tok me?a, ispostavila se kao potpuno ispravna.

"Isto bih mislio i da smo mi njih dva puta dobili. Ovo je neto sasvim druga?ije, igra se samo 40 minuta i nema bodova".
Sačuvana

N1kola
Stara Garda
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 27 Април , 2008, 01:23:11 »

NLB: Partizan rutinski do titule

Koarkai Partizana odbranili su ampionsku titulu u NLB ligi, poto su savladali Hemofarm, sa 69:51 (18:15, 22:12, 19:11, 10:13) u finalu zavrnog turnira u Ljubljani. Za najkorisnijeg igraca fajnal-fora proglaen je centar Partizana Nikola Pekovic, koji je predvodio "crno-bele" sa 22 poena. Partizan je trijumfom u "Tivoliju" postao prvi tim koji je odbranio titulu u regionalnom takmicenju.

Pred oko 1,200 gledalaca, utakmica Partizan - Hemofarm, ipak, nije bila na nivou finala, pre svega zbog slabe partije Vrcana, a "crno-beli" su je gotovo reili vec u drugoj cetvrtini, kada su serijom koeva Tripkovica, Velickovi?a i Palasija doli do dvocifrene prednosti.

Na poluvremenu je bilo 40:27 za Partizan, a Hemofarm u nastavku meca ni u jednom trenutku nije uspeo da ugrozi ubedljivo vodjstvo novog-starog ampiona.

Najefikasniji na utakmici bio je Pekovic sa 22 poena, Uro Tripkovic je postigao 13, a Vrane 12. U slabom Hemofarmu, Stefan Markovic je ubacio 11, a nervozni Rol Maral 10.

Beogradski klub je za trijumf u Ljubljani dobio mali pehar NLB lige u trajno vlasnitvo, a igraci i strucni tab tradicionalno zlatno prstenje. Za osvajanje titule Partizan je nagra?en sa 40.000 evra, dok je Hemofarmu pripalo 30.000. to je jo vanije, "crno-beli" su osvojili novih 15 bodova i prakticno su osigurali trogodinji ugovor sa Evroligom, koji bi trebalo da potpiu dogodine u ovo vreme.

Pekovic je potpuno zasluzeno proglaen za MVP-a zavrnog turnira, posle 31 poena u tekoj utakmici sa Olimpijom i 22 protiv Hemofarma.

Partizan je tako impresivno zavrio sezonu u kojoj je iz 30 utakmica, racunajuci i fajnal-for u Ljubljani, pretrpeo samo dva poraza, a posle Kupa Radivoja Koraca i NLB lige, pokua?e da kompletira perfektnu sezonu titulom u nacionalnom ampionatu.

Trijumfom u ljubljanskoj dvorani Tivoli "crno-beli" su se takodje pridruili FMP-u, kao jedina dva tima koja imaju po dve titule u regionalnom takmicenju.

Partizan - Hemofarm 69:51 (18:15, 22:12, 19:11, 10:13)

Partizan: Miloevic, Tripkovic 13, Bozic, Borovnjak, ?urkovic, Pekovic 22, Palasio 9, Kecman 2, Vrane 12, Velickovic 6, Tepic 2, Vitkovac 3.
Hemofarm: Joksimovic 5, Marjanovic 9, Macvan, Simonovic, Markovic 11, Savovic, Borisov 2, Bozovic 5, Vukosavljevic, Maral 10, Pavkovic 7, Despotovic 2.
b92

:clap: :clap: :clap:
Sačuvana

Brate,kad biras biraj ono najbolje:
Grobare,Srbiju,Partizan,Crno-bele salove!
Lenpu
Stara Garda
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #9 poslato: 18 Јун , 2008, 21:11:00 »

Partizan potvrdio dominaciju!

Košarkaši Partizana osvojili su sedmu uzstopnu titulu šampiona države, pošto su u četvrtoj utakmici finala pobedili Hemofarm u Vršcu 67:45 (10:15, 11:22, 9:11, 15:19), i tako trijumfovali sa ukupnih 3-1 u seriji. Ovo je Partizanu 15. titula šampiona države. “Crno-beli” su tako potvrdili svoju dominaciju u domaćoj košarci, a treći put u istoriji kluba osvojena je i tripla kruna, pošto je Partizan ove sezone pored domaćeg šampionata bio najbolji i u Kupu, odnosno u NLB ligi.

1979. godine “crno-beli” su pored domaćeg kupa i prvenstva osvojili i Kup Radivoja Koraća koji je tada bio međunarodno takmičenje, a 13 godina kasnije osvojen je i Kup šampiona.

U četvrtom meču finala Partizan su predvodili Milton Palasio sa 15 i Dušan Kecman sa 14 poena. U timu Vlade Vukoičića jedini igrač sa dvocifrenim učinkom bio je Milivoje Božović sa 11 poena.

“Velika zahvalnost igračima i publici. Partiuzan ima najbolje navijače na svetu. Sa ovom titulom okončana je jedna sjajna sezona u kojoj smo osvojili tri trofeja i ušli među osam najboljih ekipa u Evriopi. Mislim da je ova sezona posle one 1992. godine najtrofejnija u iastoriji kluba”, rekao je trener Partizana Duško Vujošević kome je ovo 14. trofej u Partizanu.

U finalnoj seriji tim Hemofarma, koji je ove sezone igrao sva tri finala protiv Partizana, u prve tri utakmice pružio je dostojan otpor novom-starom šampionu, ali u četvrtom meču nije bilo dileme pošto je Partizan od prvog do poslednjeg minuta dominirao i sasvim zasluženo je trijimfovao.

Zanimljivo je takođe i da je Hemofarm tri puta bio protivnika Partizanu u poslednjih sedam sezona, i “crno-beli” su svako od tih finala rešavali u svoju korist sa 3-1 pobedama u Vršcu.

Neverovatan podatak u ovom meču je da je Partizan imao samo jedan skok manje u odbrani nego u napadu, i to je velikim delom i presudilo ovaj meč. “Crno-beli” su meč završili sa 35 skokova, dok je Hemofarm imao 26.

U sve četiri deonice tim Duška Vujoševića odigrao je fenomenalnu odbranu, pa Vrščani nisu postigli više od 15 poena ni u jednom periodu.

Prva deonica protekla je u nervoznoj igri na obe strane, a čak i u takvoj postavci Partizan je odigrao bolje i dobio taj period 15:10. Dominacija “crno-belih” u skoku i odbrani počinje u drugoj četvrtini, i već na poluvremenu je praktično i bilo rešeno pitanje pobednika. Tačku na sjajno poluvreme stavio je Beližanin Milt Palasio trojkom u poslednjoj sekundi za velikih 37:21 na poluvremenu.

Još jednu fenomenalnu partiju pružio je Dušan Kecman koji je meč završio bez promašaja iz igre (1-1 za dva, 4-4 za tri), a uz to je imao i tri ukradene lopte, četiri skoka i jednu asistenciju. Pored njega tim su na ovom meču nosili Nikola Peković sa 10 skokova i šest poena, odnosno sjajni Milton Palasio kome je, kao i Pekoviću, ovo bio poslednji meč u dresu Partizana.

Početkom drugog dela “crno-beli” se nisu opustili i Hemofarm nijednog trenutka nije prišao na ispod 15 razlike. U takvoj igri i u sjajnoj atmosferi u Milenijumu koju su napravili navijači gostujuće ekipe, Partizan je u 33. minutu posle pet poena u nizu poveo i sa 21 poenom prednosti (53:32). Nešto kasnije bilo je i plus 24, i do kraja se igralo u slavljeničkoj atmosferi, pošto je pitanje pobednika bilo odavno poznato.
Sačuvana

http://home.hawaii.rr.com/isaacn/timmy.jpg
*Bolje biti zdrav i bogat nego siromasan i bolestan*
devla94
Gost
« Odgovor #10 poslato: 17 Октобар , 2008, 21:11:37 »

NLB: Partizan na ispitu, stižu Zadrani!

Računajući prošlosezonski Fajnal for, košarkaši Partizana su u regionalnoj ligi vezali 12 pobeda.

Poslednji poraz, pre gotovo devet meseci, naneo im je Zadar, tim koji u subotu od 15.45 časova gostuje u hali Pionir sa velikom željom da ponovi uspeh od zimus.

Naravno, do pobede je itekako stalo i crno-belima, kojima je derbi četvrtog kola NLB lige ujedno generalna proba pred start Evrolige i gostovanje Efes Pilsenu.

"Iako je u odnosu na prethodnu sezonu dosta promenio sastav, Zadar je jedna od najjačih ekipa u Jadranskoj ligi. Pobedili su Cibonu u Zagrebu i Bosnu kod kuće sa 44 poena razlike. To pokazuje koliko su opasni", istakao je Duško Vujošević.

Trener Partizana podvlači da Zadrani "neće da se pobede sami", ali ima puno poverenja u svoj tim.

"Verujem u igrače koje treniram, iako još nismo uigran i formatiran sastav. Siguran sam da ćemo to nadoknaditi izuzetnom borbebnošću".

Vujošević je pozvao publiku da dođe u Pionir u što većem broju.

"Kada Zadar igra pred svojom publikom dvorana je uvek puna i zato imaju veliku prednost domaćeg terena. Trebalo bi da znaju kako je u gostima Partizanu".

Crno-beli ni na ovom meču neće moći da računaju na Uroša Tripkovića, koji posle povrede skočnog zgloba pre petnaestak dana još uvek ne trenira punim intenzitetom.

Strateg Zadra Aleksandar Petrović pred polazak u Beograd je rekao da bi u slučaju pobede nad Partizanom ekipa mogla da sa mnogo manje opterećenja igra ostale derbije.

"Ako preživimo prvih 13-14 minuta bez njihovog bega na desetak i više razlike, šanse nam rastu. Tokom priprema, a onda i protiv Splita i Cibone, dogodilo nam se upravo to čega se pribojavam. Split i Cibonu smo sustigli, a sa Partizanom bi to bilo teško izvesti", rekao je Petrović, koji će posebnu pažnju obratiti na Novicu Veličkovića i Tripkovića (po sistemu "nikad se ne zna").

Popularni Aca Trica podsetio je da su crno-beli prošle sezone osvojili tri trofeja i istakao da bi učestvovali na Fajnal foru Evrolige da "nisu bili brutalno sasečeni u odlučujućoj utakmici protiv Taukeramike".

U Novom Sadu igra se srpski derbi kola, Vojvodina - Crvena zvezda, a preostala dva naša tima gostuju u Sloveniji i Hrvatskoj.

Hemofarm će bez suspendovanog trenera Stevana Karadžića u Domžalama igrati protiv Heliosa, dok je FMP u subotu uveče na splitskim Gripama.

PAROVI ČETVRTOG KOLA (subota):

Partizan - Zadar (15.45, TV FOX)
Bosna - Zagreb (18.00)
Helios - Hemofarm (19.00)
Split - FMP Železnik (19.00)
Krka - Olimpija (20.00)
Cibona - Budućnost (20.00)
Vojvodina - Crvena zvezda (20.15, RTV1)

TABELA: Zadar, Crvena zvezda, Budućnost i Partizan po 3-0, Hemofarm 2-1, FMP Železnik, Split, Vojvodina, Olimpija, Krka, Cibona i Bosna po 1-2, Zagreb i Helios po 0-3.

(MONDO, foto: ABA)
Sačuvana
_.::Stefan::._
Moderator
*
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 24 Јануар , 2009, 20:19:15 »

Uništen automobil Marku Ivanoviću

Sportskom direktoru KK Hemofarm Marku Ivanoviću uništen je automobil u Zadru, u kome njegov tim igra utakmicu 19. kola Jadranske lige.

"Automobil je bio ispred hotela, u kome su još i čelnici reprezentacija (na rukometnom Svetskom prvenstvu). Razbili su mi šoferšajbnu, haubu, krov, izgrebali krila...To je bilo sinoć, a jutros me policija obavestila", rekao je Ivanović telefonom agenciji Beta.

Huligani su dva puta napali Ivanovićev automobil. Prvi put juče popodne mu je skinuta tablica i polomljeno zadnje svetlo, posle čega je policija reagovala i stavila službeni automobil pored njegovog. To nije sprečilo nepoznate osobe da u toku noći demoliraju auto.

Sportski direktor Hemofarma nije se mnogo uzbudio zbog toga i ocenio je da je ovaj huliganski ispad "nešto što se svuda dešava".

"Razmišljam samo o našoj utakmici večeras, a ovo može bilo gde da se desi. Verovatno je rukomet malo podigao tenziju. Nije prijatno, ali ne mislim da je ovo nešto ozbiljnije, znam da u Zadru lupaju i zagrebačka kola kada igra Cibona. Kada sam igrao za Hemofarm, nama su u Leskovcu bušili gume na autobusu. To ima veze sa huliganima, ne sa normalnim ljudima", rekao je Ivanović.

Uprava Zadra će snositi troškove popravke i servisiranja automobila.

Prošle nedelje košarkaški klub Crvena zvezda objavila je da je napadnuta u Splitu, kada je na aerodrom utrčala grupa ljudi sa maskama i protrčala pored ekipe. Uprava "crveno-belih" navela je da su ih napadači gađali motkama.

U Zadru se igra i druga faza Svetskog prvenstva u rukometu, a u njemu se nalazi i reprezentacija Srbije, zbog koje nije istaknuta nijedna zastava u gradu.

"Ne mogu da komentarišem ništa o Splitu, jer ne znam šta se desilo. Jesu verovatno malo podignute tenzije zbog rukometa, ali svaki grad ima huligane", rekao je Ivanović.

Utakmica Zadar - Hemofarm počinje u 19 sati.

[b92]
Sačuvana

Stranice: [1] |   Idi gore
Štampaj
SerbiaBet.comSport info zone - sve sportske informacijeSve sportske informacije na jednom mestuKošarka (Urednik: _.::Stefan::._)Tema: NLB Jadranska liga
Prebaci se na:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc