Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Napredna pretraga

30016 poruka u 423 tema- 3157 članova - Najnoviji Član: konjina
Stranice: [1] 2 3 4 |   Idi dole
Štampaj
Autor Tema: Evroliga 2008/2009  (Pročitano 4394 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
toma_91
DIREKTOR
Glavni baja
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« poslato: 18 Фебруар , 2008, 17:17:06 »

pisite o svim desavanjima u evroligi...u kojoj se trenutno nalazi Partizan (top-16)....
« Poslednja izmena: 24 Децембар , 2009, 23:46:35 Pe-Pee! » Sačuvana

Svako ko ne zna pravila igre KALADONT moze slobodno da me kontaktira na PM ili preko msn-a

Kompozitor
Glavni baja
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #1 poslato: 18 Фебруар , 2008, 18:40:45 »

Vujoevi?: Zna se ko je PAO...

Trener koarkaa Partizana Duko Vujoevi? rekao je da je jedina obaveza njegovog tima u me?u sa Panatinaikosom u Evroligi da odigra angaovano. estostruki uzastopni ampion Srbije u utorak putuje u Atinu, gde ?e u sredu odigrati me? drugog kola druge faze Evrolige. Oba tima izgubila su u prvom kolu, Partizan u gostima Montepaskiju, a evropski prvak Panatinaikos od Efes Pilsena.

"Zna se ko je i ta je Panatinaikos. Apsolutni su favoriti, a naa jedina obaveza je da odigramo sa 100 odsto angaovanja. To je ono to je realno o?ekivati i nita preko toga", rekao je Duko Vujoevi? agenciji Beta pred polazak u Atinu.

Stari rivali odigrali su dve utakmice ove sezone i obe je Panatinaikos teko dobio u finiu me?a. Partizan je prole nedelje osvojio doma?i Kup, zatim je igrao u Sijeni, a u nedelju je pobedio Crvenu zvezdu u Jadranskoj ligi.

"Ima dovoljno vremena da se oporavimo i odmorimo za put u Atinu. Mi smo svoj fantasti?ni rezultat u Evroligi ve? ispunili, a naravno da ?emo probati da jo jednom obradujemo svoje navija?e, ali Panatinaikos nije ekipa protiv koje se moe to o?ekivati", rekao je Vujoevi?.

Trener Partizana dodao je da pobeda nad Zvezdom ekipi mnogo zna?i "u moralnom i svakom drugom smislu". Utakmica u Atini igra se u sredu of 19.45h.
Sačuvana

Kompozitor
Glavni baja
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #2 poslato: 20 Фебруар , 2008, 18:49:46 »

EL: Sudari evropskih titana

U sredu i ?etvrtak se igraju utakmice drugog kola Top 16 faze Evrolige. To kolo obelei?e ?ak ?etiri duela ekipa koje su bile prvaci Evrope. U okviru grupe D ampion Srbije Partizan Igokea gostuje u Atini mo?nom Panatinaikosu. Obe ekipe doivele su poraze u prvim me?evima. Partizan je vode?a ekipa NLB lige, dok je Panatinaikos bez poraza u gr?koj ligi na 16 me?eva. To je tre?i susret dva tima, Panatinaikos je dobio prethodna dva.

U istoj grupi u Istanbulu se sastaju Efes i Montepaski, ekipe koje imaju po pobedu posle prvog kola. Efes je drugi u prvenstvu Turske, ali ma samo loiju ko razliku od prvog Beiktaa, dok je Montepaski ubedljivo prvi u Italiji sa 10 bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca Montegranaro.

Ekipa Lietuvos Ritasa, koju predvodi srpski stru?njak Aleksandar Trifunovi?, do?ekuje Aris iz Soluna. Obe ekipe poraene su u prvom kolu. Lietuvos je na drugom mestu Balti?ke lige sa istim u?inkom kao algiris. Aris u Gr?koj ligi zauzima tre?u poziciju. Taukeramika, naeg Igora Rako?evi?a do?ekuje Fenerbah?e Ulker, koji predvodi Bogdan Tanjevi?. Taukeramika igra veoma dobro u doma?em prvenstvu gde zauzima tre?e maeto sa istim u?inkom kao drugoplasirani Huventud

U grupi F derbi se igra u Kaunasu gde se sastaju algiris i Makabi. algiris je vode?a ekipa u Balti?koj ligi, a Makabi u Izraelskoj. Nita manje uzbudljivo ne?e biti ni u drugoj utakmici gde se sastaju Real i Olimpijakos. Real vodi u paniji, dok je ekipa iz Pireja na drugom mestu u gr?kom prvenstvu.

Izuzetno jaka ekipa moskovksog CSKA do?ekuje Barselonu, koja u paniji zauzima petu poziciju, ali ima isti odnos pobeda i poraza kao Huventud, Taukeramika i Bilbao. Roma kod ku?e igra sa Unikahom. Roma je ?etvrta prvenstvu Italije, a Unikaha esta u paniji.

Me?evi koji se igraju u sredu:

CSKA - Barselona
Efes Pilsen - Montepaski
L. Ritas - Aris
Panatinaikos - Partizan
Taukeramika - Ulker

Me?evi u ?etvrtak:

algiris - Makabi
Lotomatica - Unikaha
Real - Olimpijakos

b92
Sačuvana

MacaK
Glavni baja
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 20 Фебруар , 2008, 22:48:21 »

Novi tesan poraz Partizana u Atini

Koarkai Partizana izgubili su od Panatinaikosa rezultatom 67:65 u drugom kolu Top 16 faze Evrolige. 'Crno-beli' su tokom ve?eg dela me?a imali prednost, ali je doma?in u samom finiu doao do trijumfa. Prvo je Batist pogodio dva penala, a onda je isti igra? izblokirao Tepi?a na 2 sekunde pre kraja. U preostalom vremnu Partizan nije uspeo da uputi ut ka kou jer je Tepi? oklevao sa utom.
b92

Odlican Partizan, ocekivao sam poraz sa min 10  razlike :) .
Sačuvana
Salle BK1
Glavni baja
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 20 Фебруар , 2008, 23:27:36 »

gledao sam utakmicu i nacisto sam popizdeo, wex 3x owe sezone da tako gubimo od njih, ja ne mogu wise owako, otice mi ziwici u k....., sad cu ubuduce da sednem lepo, kupim kokice i sok, i wicem : defence, defence....
Sačuvana

MacaK
Glavni baja
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 20 Фебруар , 2008, 23:41:45 »

I obavezno da sakrijes daljinski, da ne bude bacanja u trenutcima besa...
Sačuvana
toma_91
DIREKTOR
Glavni baja
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 21 Фебруар , 2008, 01:06:43 »

ma daj onaj vranes bi trebao da se oprosti od kosarke...covek ima 2.30 koliko vec...i ne moze da skoci malo i da uhvati jebenu loptu...popizdeo sam...a i sudije...mislim nemam komentar...sve to stoji da je PAO prvak evrope...da je igrao pred domacom publikom...ali stani sudi makar posetno...
Sačuvana

Svako ko ne zna pravila igre KALADONT moze slobodno da me kontaktira na PM ili preko msn-a

Kompozitor
Glavni baja
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #7 poslato: 21 Фебруар , 2008, 02:58:50 »

EL: Poraz Efesa kod ku?e, TAU lako
Koarkai Efes pilsena izgubili su nakon produetka od Sijene rezultatom 79:76 u utakmici drugog kola Top 16 faze Evrolige. Ne ra?unaju?i taj i dvoboj Partizan PAO, nije bilo ve?ih uzbu?enja, poto su doma?ini reavali me?eve u svoju korist sa 10+ poena razlike. Lijutvos ritas se iskupio za kiks u prvoj rundi i savladao Aris sa 89:74. Taukeramika je u drugom me?u grupe E bila ubedljiva protiv Fenerbah?e Ulkera rezultatom 103:84, a CSKA je fantasti?nom odbranom doao do pobede protiv Barselone 72:55.

Vujoevi?: "Imali smo ih..."
Trener koarakaa Partizana Duko Vujoevi? rekao je da su njegovi igra?i "propustili veliku priliku" da pobede gr?kog i evropskog ampiona, atinski Panatinaikos, ali nije imao zamerki na igru svog tima. "?estitam Panatinaikosu na pobedi, ?estitam i mojim igracima na dobroj igri i velikoj borbenosti. Propustili smo veliku priliku", rekao je Vujoevi? posle poraza 67:65 u drugom kolu druge faze Evrolige.

b92
Sačuvana

MacaK
Glavni baja
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 05 Март , 2008, 22:04:10 »

Pala Siena!!! Idemo...
Sačuvana
toma_91
DIREKTOR
Glavni baja
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 13 Март , 2008, 13:00:35 »

Klju?evi kod Taukeramike i CSKA

Taukeramika i moskovski CSKA obezbedili su prvo mesto u grupama E i G Top 16 faze Evrolige, a u me?evima poslednjeg kola, naredne nedelje, mo?i ?e presudno da uti?u na rasplet borbe za drugu poziciju i plasman u ?etvrtfinale plej-ofa.

TAU se pred svojim navija?ima mu?io do sredine druge ?etvrtine, a onda deklasirao Aris rezultatom 90:74, uz 11 poena, tri asistencije i ?etiri izgubljene lopte Igora Rako?evi?a.

U okraju "nove" i "stare" srpske trenerske kole, slavio je mla?i, Aleksandar Trifunovi?.

Njegov Lijetuvos Ritas u dramati?noj zavrnici je uspeo da izbrie deficit od sedam poena i savlada Fenerbah?e Ulker Bogdana Tanjevi?a - 87:84.

Da su gosti sa?uvali prednost i odneli bodove iz Viljnusa sve bi bilo gotovo. Ovako, ansu da se probije iza Taukeramike ima i Lijetuvos, pa ?ak i poslednjeplasirani Aris.

panski tim i dalje je stoprocentno uspean i ostvario je pobeda koliko ostala tri tima u grupi zajedno!

Fenerbah?e u poslednjem kolu do?ekuje Taukeramiku i u slu?aju trijumfa sigurno ?e zauzeti drugo mesto, poto ima za jedan poen bolji ko-koli?nik u duelima sa Lijetuvosom (95:91 u prvom me?u).

Aris ?e traiti ansu u pobedi nad Litvancima u Solunu sa nerealnih "plus 30", kako bi uz eventualni poraz Fenera bio najbolji na mini-tabeli tri ekipe sa istim skorom (2-4).

U grupi G stvari su neto jednostavnije, poto ne moe da do?e do stvaranja mini-tabele, a Barselona ima bolji ko-koli?nik u okrajima sa oba rivala za drugo mesto, Unikahe (64:62, 61:62) i Lotomatike (86:57 u prvom me?u).

Posle debakla Unikahe u Moskvi (93:70) i juna?ke pobede Lotomatike nad Barsom (68:63), CSKA je nedostian sa skorom 4-1, dok svi ostali imaju po dva trijumfa i tri poraza.

Barselona pobedom nad CSKA kod ku?e sigurno ide dalje, ali u slu?aju njenog neuspeha, drugo mesto ?e zauzeti pobednik me?a Unikaha - Lotomatika.

REZULTATI 5. KOLA, PAROVI, TABELE

GRUPA D

Efes Pilsen - Partizan (?etvrtak, 19.15)
Panatinaikos - Montepaski (20.45)

TABELA: Montepaski 3-1, Partizan 2-2, PAO 2-2, Efes 1-3.

GRUPA E

Taukeramika - Aris 90:74
Lijetuvos Ritas - Fenerbah?e 87:84

TABELA: TAU 5-0, Fenerbah?e 2-3, Lijetuvos 2-3, Aris 1-4.

GRUPA F

algiris - Olimpijakos (?etvrtak, 19.15)
Real Madrid - Makabi (20.45)

TABELA: Real 3-1, Makabi 2-2, Olimpijakos 2-2, algiris 1-3.

GRUPA G

CSKA Moskva - Unikaha 93:70
Lotomatika - Barselona 68:63

TABELA: CSKA 4-1, Barselona 2-3, Unikaha 2-3, Lotomatika 2-3.

(MONDO)
Sačuvana

MacaK
Glavni baja
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: 20 Март , 2008, 00:47:57 »

Pao PAO!!!

http://www.serbiabet.com/forum/index.php?topic=26.15
Sačuvana
_.::Stefan::._
Moderator
*
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 20 Март , 2008, 20:41:24 »

Imate na Sport klubu Barsa-CSKA
Sačuvana

toma_91
DIREKTOR
Glavni baja
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #12 poslato: 24 Март , 2008, 17:23:18 »

Palasio MVP Evrolige u martu

Plejmejker srpskog ampiona Partizana Amerikanac Milton Palasio najkorisniji je koarka Evrolige u martu, objavljeno je na zvani?nom sajtu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmi?enja.

Palasio, koji je rodjen u centralnoameri?koj dravi Belize, u martu je u Top 16 fazi Evrolige beleio prose?no 20 poena, ?etiri skoka i dve asistencije, uz prosek uta za dva poena 74 odsto, 55 posto za tri i 88 posto sa linije slobodnih bacanja.

Koarkai Partizana u martu su ostvarili stopostotan u?inak pobedivi u tri odigrane utakmice u grupi D Montepaski iz Sijene, turski Efes Pilsen i jo aktuelnog ampiona Evrope, atinski Panatinaikos, a najzasluniji za najzna?ajniji uspeh crno-belh u poslednjoj deceniji, plasman u ?etvrtfinale Evrolige, bio je Palasio.

(Tanjug)
Sačuvana

MacaK
Glavni baja
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #13 poslato: 24 Март , 2008, 19:41:24 »

Po meni on koliko je dobar isto tako i pravi dosta greski...
Sačuvana
toma_91
DIREKTOR
Glavni baja
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #14 poslato: 31 Март , 2008, 22:05:29 »

Partizan na F4 - realnost ili ala?

Koarkai Partizana u utorak od 20.30 ?asova gostuju Taukeramici u prvom me?u ?etvrtfinala Evrolige, jednom od mogu?a tri "me?a decenije" za estostrukog uzastopnog prvaka drave.

Kalendar je hteo da se utakmica koja ?e umnogome odrediti dalji tok plej-of serije igra 1. aprila, na dan koji se u nekim zemljama zapadnog sveta naziva "Danom budala", dok ga mi zovemo "Danom ale".

Kada je Evroliga po?ela, sredinom oktobra, bilo je prili?no budalasto i veoma hrabro prognozirati kako ?e se crno-beli posle punih deset godina opet na?i na korak od Fajnal fora.

Oni su ipak uspeli, a da li je to i kona?ni domet, ili ?e u narednim danima pasti jo jedan div evropske koarke - pitanje je prvenstveno za trenera ekipe Duka Vujoevi?a.

"Uspeh je apsolutno ve? postignut. Oni su po kvalitetu ispred nas i uz to imaju prednost doma?eg terena. Ono to smo uradili apsolutno nas ne postavlja u alibi situaciju, da se ne borimo i ne damo sve od sebe. Ambicije su nam porasle i pokua?emo da damo najbolje to moemo, da odigramo angaovanije, borbeno i posve?eno timu", rekao je Vujoevi? agenciji Beta pred odlazak u Vitoriju, u ponedeljak pre podne.

Taukeramika vai za jedan od timova koji igraju odli?no na svom terenu, dok Partizan na gostovanjima ima skroman skor 3-7.

U Vitoriji je ove sezone slavio jedino moskovski CSKA, a od preostalih devet rivala, samo su se Lijetuvos Ritas (84:87) i Olimpijakos (64:75) izvukli sa manje od 15 poena razlike! Ostale je TAU pobe?ivao u proseku sa 19,1 razlike.

"Nikoga ne potujemo apriori. Svi, pa i najbolji timovi, imaju svoje mane, a mi imamo svoje kvalitete. Drago mi je to smo igrama i rezultatima vratili interes naroda za koarku. Proba?emo da opravdamo njihova o?ekivanja", obe?ao je Vujoevi?.

Kecman: Samo da damo sve od sebe

Duan Kecman, jedan od najboljih igra?a Partizana ove sezone, Taukeramiku smatra odli?nim timom, sa dobrim igra?ima, trenerom i predno?u doma?eg terena, to je ?ini favoritom.

"Mi smo ipak u dobrom poloaju. Potpuno smo oputeni, nemamo pritisak. Od njih se o?ekuje da urade neto veliko i plasiraju se na Fajnal for, a mi smo u istoj situaciji kao pred Top 16. Samo treba da damo sve od sebe i ako odigramo kao protiv Panatinaikosa, moda na?inimo jo jedno iznena?enje", rekao je Kecman.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Mirza Teletovi? izjavio je za sajt Evrolige da nije o?ekivao Partizan u ?etvrtfinalu i da sam taj plasman predstavlja stvar za potovanje.

"Partizan je zasluio da bude ovde, a zasluio je i nae potovanje. To je mlad tim, sa talentovanim igra?ima eljnim pobeda. Imaju i dobrog trenera, to ih ?ini opasnom ekipom", izjavio je Teletovi?.

On je dodao da TAU "mora da iskoristi" prednost doma?eg terena tako to ?e dobiti prvu utakmicu.

"Mnogo zavisi od toga", jasan je Teletovi?.

TAUKERAMIKA: 5. Pablo PRI?ONI (Argentina), 8. Igor RAKO?EVI? (Srbija), 9. Serhi VIDAL, 10. Zoran PLANINI? (Hrvatska), 11. Lu?o ERNANDEZ, 12. Mirza TELETOVI? (BiH), 13. Simas JASAITIS (Litvanija), 15. Dejms SINGLTON (SAD), 21. Tijago SPLITER (Brazil), 33. Pit MIKEL (SAD), 45. Vil MEKDONALD (SAD).

TRENER: Neven SPAHIJA.

PARTIZAN IGOKEA: 4. Milt PALASIO (Belize), 5. Milenko TEPI?, 7. Duan KECMAN, 10. Dejan BOROVNJAK, 11. Uro TRIPKOVI?, 12. Novica VELI?KOVI?, 14. Nikola PEKOVI? (Crna Gora), 15. ?edomir VITKOVAC, 17. Marko ?URKOVI?, 20. Petar BOI?, 21. Strahinja MILOEVI?, 33. Slavko VRANE.

TRENER: Duko VUJOEVI?.

SATNICA ?ETVRTFINALA (utorak):

MOSKVA: CSKA - Olimpijakos (18.15 ?asova)
TEL AVIV: Makabi - Barselona (19.50)
SIJENA: Montepaski - Fenerbah?e Ulker (20.30)
VITORIJA: Taukeramika - Partizan Igokea (20.30)

Revan susreti na programu su u ?etvrtak, 3. aprila, a eventualne "majstorice" 9. ili 10. aprila.

mondo
Sačuvana

Stranice: [1] 2 3 4 |   Idi gore
Štampaj
SerbiaBet.comSport info zone - sve sportske informacijeSve sportske informacije na jednom mestuKošarka (Urednik: _.::Stefan::._)Tema: Evroliga 2008/2009
Prebaci se na:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc