Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Napredna pretraga

30016 poruka u 423 tema- 3157 članova - Najnoviji Član: konjina
Stranice: [1] |   Idi dole
Štampaj
Autor Tema: Reprezentacija Srbije  (Pročitano 848 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Nemanja_lendov
Stara Garda
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« poslato: 10 Јун , 2008, 16:35:53 »

Ivkovic objavio iri spisak

Selektor koarkake reprezentacije Srbije Duan Ivkovi? objavio je irispisak igra?a koje je pozvao na pripreme tima za kvalifikacije za EP. Ivkovi? je pozvao slede?e igra?e: Miloa Vujani?a, Bojana Popovi?a, Stefana Markovi?a, Miloa Teodosi?a, Milenka Tepi?a, Uroa Tripkovi?a, Duana Kecmana, Bojana Krstovi?a, Branka Cvetkovi?a, Vuka Radivojevi?a, Novicu Veli?kovi?a, Zorana Ercega, Tadiju Dragi?evi?a, Ivana Radenovi?a, Nenada Krsti?a, Darka Mili?i?a, Kostu Perovi?a, Bobana Marjanovi?a i Luku Bogdanovi?a.

Selektorovi pomo?nici bi?e Aco Petrovi? i Aleksandar Kesar. U Beogradu ?e 1. jula po?eti individualni rad sa igra?ima, a 6. jula je zvani?no okupljanje.

Prve utakmice na redu su 25. jula, a kvalifikacije po?inju utakmicom protiv Italije, 20. avgusta u Kaljariju.

"Kratkoro?ni cilj ove reprezentacije je plasman na Evropsko prvenstvo, a dugoro?ni je da budemo korak ispred ostalih i u ?etvorogodinjem ciklusu stvorimo tim koji ?e nas odvesti na Olimpijske igre 2012. godine", rekao je Ivkovi? novinarima.

Selektor je istakao da ovo nije smena generacija, jer se na irem spisku nalaze i stariji igra?i koji su poziv zasluili dobrim igrama u sezoni.

"Ovo nije smena generacija, jer se na spisku nalaze i Krstovi?, koji je imao sjajnu sezonu i igrama zasluio poziv, kao i Kecman, koji je odigrao sezonu ivota. Osnovni cilj je da stvorimo pobedni?ki mentalitet i da stvorimo kult reprezentacije", objasnio je Ivkovi?.

Trofejni trener, koji je na evropskim prvenstvima osvojio tri zlatne medalje bez ijedne izgubljene utakmice, istakao je da je Srbija nova reprezentacija, koja tek treba da pravi ime.

Ivkovi? je najavio i da ?e stru?ni tab pratiti igre mlade reprezentacije i da ?e biti otvorena mogu?nost da se po okon?anju EP mladih neki od igra?a priklju?e seniorima. Marjanovi? ?e se A timu priklju?iti tek po okon?anju ampionata mladih.

Ivkovi? je istakao da je pozvao samo igra?e koji mogu da tokom celih priprema budu sa timom i da zato nema najzvu?nijih imena srpskih internacionalaca, ali je novinarima kazao da ima puno poverenje u svoj tim.

"Obe?avam da ?emo imati dobar tim, ako ne bude vie sile, to jest povreda. Imam puno poverenje u ovaj tim i ove igra?e, oni su ekipa za ovu akciju, u kojoj trenutno nema superzvezda", objasnio je Ivkovi?.

Iskusni stru?njak kazao je i da ?e se svim selekcijama priklju?iti po neko od starih reprezentativaca, koji ?e biti uz tim.
Sačuvana

dvanaestica
Glavni baja
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #1 poslato: 09 Јул , 2008, 17:26:29 »

Ivković pozvao Savanovića u reprezentaciju
Sreda, 9. jul 2008. 16:02    

Košarkaška reprezentacija Srbije okončala je u sredu osnovni deo priprema za predstojeće kvalifikacije za EP, a selektor Dušan Ivković rekao je da je zadovoljan dosadašnjim radom, a zbog povreda naknadno je u tim pozvao Duška Savanovića.

Reprezentativci su u Beogradu imali uvodne treninge i u četvrtak putuju u Italiju na nastavak priprema. Ivkovićeva glavna briga do sada je to što je ostao bez dva igrača na poziciji krilnog centra, zbog čega je timu priključio košarkaša Kahasola iz Sevilje.

"Osnovna ideja bila nam je da se okupimo i probamo igračima da damo osnovnu informaciju o planovima i idejama reprezentacije i da probamo da ih, koliko je to moguće, dovedemo do sličnog nivoa fizičke pripreme", kazao je Ivković.

Selektor je, međutim, ostao bez Tadije Dragićevića, kome je lekar prepisao striktno mirovanje zbog povrede, i Ivana Radenovića, koji je odlučio da nastavi studije u SAD.

"Dragićević mora da miruje, a Radenović ostaje kandidat, ali mi imamo sada veliki problem sa pozicijom četvorke, zato smo morali da pozovemo još jednog igrača. Odlučili smo da to bude Savanović, koji će biti ravnopravni kandidat za tim", objasnio je Ivković.

Krilni centar se proslavio u FMP Železniku, odakle je otišao u Uniks Kazanj, da bi na kraju sezone potpisao ugovor sa španskim Kahasolom iz Sevilje.

Savanović neće sa ostatkom tima putovati u Italiju, već će se ekipi priključiti naknadno.

Centar Nenad Krstić kazao je da se još "uhodava" fizički i da očekuje veće napore u predstojećem periodu. On je istakao da je atmosfera u timu jako dobra i da su igrači generacijski bliski.

"Sve to olakšava komunikaciju, a atmosfera je stvarno dobra, bez preterivanja. Bićemo osuđeni jedni na druge u narednom periodu i imaćemo vremena da se još upoznamo", kazao je Krstić.

Centar Nju Džersi Netsa rekao je da je oduševljen radom sa Ivkovićem.

"Saradnja je fenomenalna i tek sad vidim koliki je Duda autoritet, kakav je trener i kakva je ličnost. Velika mi je čast što mogu da radim sa njim i osećam zadovoljstvo. Optimista sam i očekujem dobar i pravi rad", rekao je Krstić.

Reprezentativci u četvrtak popodne putuje u Italiju, gde najverovatnije neće igrati pripremne utakmice, zatim sledi put u Rusiju, a onda i u Kinu.
Sačuvana

Counter-Strike master!
legend
Gost
« Odgovor #2 poslato: 15 Децембар , 2008, 13:04:55 »

Nesterović: Definitivno zbogom reprezentaciji

Jedan od najboljih igrača reprezentacije Slovenije Radoslav Nesterović i definitivno se oprostio od nacionalnog tima.

Raša je uoči poslednjih kvalifikacija za Olimpijadu u Pekingu rekao zbogom, i to je definitivno, uprkos najavama da bi preuzimanje selekcije Slovenije od strane Jurija Zdovca mogla da promeni njegovu odluku.

"Pre nekoliko meseci sam završio sa reprezentacijom i moja odluka je konačna. Moj oproštaj nema veze sa pitanjem koje je selektor tima. Jednostavno mislim da je došlo vreme da se povučem, jer moje telo više ne može da trpi velike fizičke napore. Odluku sam doneo nakon što sam tokom leta shvatio da mi je zbog godina mnogo teže da uđem u pravi ritam i steknem neophodnu kondiciju uoči sezone. Želim još uvek da igram, ali napore na dva fronta, u klubu i reprezentaciji, više ne mogu da podnesem, zbog čega sam odlučio da se oprostim od nacionalnog tima", izjavio je 32-godišnji Nesterović, koji nastupa za Indijana Pejserse.

Nesterović je za nacionalni tim igrao 13 godina, dok je u karijeri nastupao za Slovan i Partizan u juniorskim danima, a zatim za PAOK, Olimpiju, Virtus iz Bolonje, a onda je 1998. na NBA draftu izabran kao 17. "pik" od strane Minesote.

Osim Timbervulvsa igrao je i za San Antonio, Toronto, a u julu je postao član Indijane, sa kojom ima ugovor na jednu sezonu.

Nesterović tako neće pomoći selekciji Slovenije na predstojećem Evropskom prvenstvu u Poljskoj, septembra naredne godine. Tim Jurija Zdovca igraće u grupi C zajedno sa selekcijama Srbije, Španije i Velike Britanije.

(MONDO)
Sačuvana
Pe-Pee!
Glavni Moderator
*
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #3 poslato: 15 Децембар , 2008, 20:32:38 »

hvala....
Sačuvana

Ajmo malo vise da pisemo.....
Stranice: [1] |   Idi gore
Štampaj
SerbiaBet.comSport info zone - sve sportske informacijeSve sportske informacije na jednom mestuKošarka (Urednik: _.::Stefan::._)Tema: Reprezentacija Srbije
Prebaci se na:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc