Terzic: Aca Bulic je nepoeljan u fudbalu

Na prvom spratu zgrade na Terazijama 35, zastave Srbije, FSS, FIFA i UEFA, 23 novinara, nekoliko slubenika Saveza i otvorena telefonska linija sa SAD. Sa druge strane "ice", prvi ?ovek srpskog fudbala, a opet volonter na dunosti u FSS - Zvezdan Terzi?.
Nesvakidanja konferencija za medije odrana je u nedelju u prostorijama Ku?e fudbala, koja je prethodnih dana bila pod estokom paljbom nezadovoljnih struktura u fudbalskoj organizaciji, medija, navija?a...
Posle hapenja novoizabranog direktora reprezentativnih selekcija FSS Dragana Daji?a, predsednik Zajednice Superligaa Aca Bulic pozvao je Zvezdana Terzi?a da pod hitno prekine stru?no usavravanje u SAD i vrati se u zemlju.
"Prvo, da otkrijem nedoumice oko toga gde se nalazim. U ?ikagu sam, u nedelju uve?e putujem na Zapadnu obalu, a potom se vra?am u ovaj grad, odakle ?u, kako je ranije planirano, 27. feburara doputovati u Beograd. Smatram da se stvorila potpuno nepotrebna medijska hajka na to gde se nalazim. A, ?ak i da sam u Crnoj gori, Moskvi, Londonu, ne bi bilo velike razlike, jer u ovom trenutku ne bih mogao da promenim nita i da se nalazim u Beogradu", ponovio je Terzic neke stavove iz saoptenja za javnost, koje je nedavno potpisao.
"Nisam zaposlen u FSS, to nije moje radno mesto da bih morao da budem tu svaki dan i, na kraju, imam obavezu da prehranim porodicu. Zato se nalazim na stru?nom usavravanju o kojem sam blagovremeno obavestio sve ljude u Savezu. Podseti?u da sam tu kao volonter".
Da li je malo neozbiljan stav da niste neophodni u ovom trenutku u Savezu, iako ste zvani?no prvi ?ovek srpskog fudbala?
"Nije neozibljan. Da sam procenio da uz moj boravak u Srbiji situacija moe da bude bolja, doao bih prvim letom, potogovu, to ne moe meni kao prvom ?oveku srpskog fudbala niko da odredi kada ?u da se vratim", aludirao je Terzi? na ucenu njegovog starog protivnika Ace Buli?a.
"U Srbiji je pokrenuta istraga povodom dogadjaja koji su se dogodili pre sedam godina. ta ja tu mogu da popravim? Drugo, to se ti?e Buli?evih prozivki, one su po?ele jo 8. decembra prole godine, kada je rekao da radim za crnogorsku dravnu bezbednost, da samo ovo i ono... Ja sam tada reagovao i ponovio ono to sam mu u lice rekao jo pre dve godine".
ta to?
"Da je njegovo prisustvo loe po imid cele organizacije. Ali, on je u ovom tekom trenutku o?igledno dobio instrukcije da odradi prljave poslove u fudbalu."
Od koga?
"Nismo mi glupi, ivimo u Beogradu. Imamo i mi prijatelje u tim "forumima" gde se pojavljuju komentari upuceni protiv Saveza. Znamo dobro da je to naruceno", izbegao je direktan odgovor Terzic.

"Bulic je namestio utakmicu koja je promenila istoriju"
Zbog ?ega je Bulic nepodoban za fudbal?
"Re?i ?u vam neto to svi znate, da ne bude posle kako Terzi? pljuje i optuuje. Aca Buli? je lo po imid Saveza zbog toga to je to to jeste, to je ugasio dva prvoligaa i uzeo jo dva pod svoju kontrolu samo da bi ostao u fotelji, zbog celog tog posla sa kladionicama, pritiscima, interesima, zbog toga to je javno priznao da je namestio utakmicu koja je direktno odlu?ila da Obili? postane ampion, a ne Crvena zvezda i time je direktno promenio tok fudbalske istorije, jer bi sa Bajernom u kvalifikacijama igrala Zvezda", jedva se zaustavio vidno uznemireni Terzic.
"Uostalom, stav kancelarije predsednika Republike je da taj ?ovek sa 30 telohranitelja nije poeljan tu. To su nam rekli kada smo im poslali spisak zvanica koji bi trebalo da sede u sve?anoj loi na jednoj utakmici. Re?eno nam je i da Buli? i predsednik ne mogu da sede u istoj prostoriji".
"ta jo novo da vam kaem, a da vi ne znate?", pitao je Terzic.
U medijima se ?ak pojavila pri?a da bi i prvenstvo moglo da bude prekinuto?
"Zato? ampionat ne?e biti nastavljen jer se vodi istraga o transferu fudbalera pre sedam godina? Toliko nebuloza izre?enih od strane predsednika Zajednice prvoligaa, da je to zabrinjavaju?e. Pa, ako se ne zavri prvenstvo, nai klubovi ?e biti isklju?eni iz takmi?enja slede?ih pet godina", uzvra?a Terzi?.
Nekadanji prvi operativac OFK Beograda, kluba ?ije se poslovanje navodno takodje ispituje, poru?io je Buli?u da je "pobrkao lon?i?e" i zaboravio ko je kome nadlean i ko koga postavlja.
"Ako su uhapsili Daju, zato ne bi i mene?"

Da li o?ekujete da biste i vi mogli da budete uhapeni kada se vratite u zemlju?
"Oni bi uhapsili i Patrijarha. Ako su uhapsili Daju, ta bi ih spre?ilo da uhapse i mene? Ne bi me to za?udilo, ali bi to bilo selektivno hapenje. U suprotnom, trebalo bi uhapsiti sve sportske radnike", ponavlja on.
Terzic je rekao i neto to je novost za srpsku sportsku javnost.
"Transferi igraca se ne oporezuju nigde u Evropi. To su klupske pare", tvrdi predsednik FSS.
Po Terzicevim recima, nije ?udno to se "hajka u kojoj su ukaljane najvece legende srpskog fudbala" dogodila ba sada.
"Da je Danko Lazovic dao gol Fincima u Beogradu i da smo otili na EURO, ti politicari bi se sada utrkivali ko ce da se slika sa igracima, usvajao bi se plan promocije Srbije na velikoj sceni. Ovako, stvorila se negativna atmosfera u narodu i neko to koristi da naudi fudbalu", ponavlja tezu o "nekome" Terzic iako po navici novinari nikada ne dobiju konkretan odgovor o kome se radi.
Novinare je zanimalo i poslovanje OFK Beograda dok je on bio na ?elu tog kluba, koliko je igra?a otilo, za koliko novca i koliki je deo sredstava otiao u "crni fond".
"OFK Beograd je radio shodno svim tadanjim propisima. Svaki transfer igra?a tih godina, istrgnut iz tog vremena, poprima sasvim drugu konotaciju".
"Nikada necu priznati Kosovo u FIFA"

Kakav ?e biti stav FSS prema eventualnom priznavanju Fudbalskog saveza Kosova od strane UEFA i FIFA?
"Pri?ali smo mnogo o tome, ?ak i na nedavnom Kongresu FIFA u Zagrebu. Jasan je na stav. Mi kao ljudi i Srbi nikada ne?emo priznati tu samoproklamovanu dravu. Medjutim, moramo da vidimo koje su nae pravne mogu?nosti. Statut FIFA kae da nijedna zemlja ne moe biti primljena u tu organizaciju, ukoliko nije priznata od strane Ujedinjenih nacija. Ja, li?no, nikada ne?u prihvatiti Kosovo u ?lanstvu FIFA i UEFA, makar me to kotalo funkcije predsednika FSS", porucio je Terzic.
izvor mondoAu, al je nekome frka, sad ce sve da proprica samo da ne ide u cz.