Zvezdan Terzi? podneo ostavku!
Dan uo?i sednice Izvrnog odbora FSS fudbalsko nebo nad Srbijom se razbistrilo. Zvezdan Terzi?, dosad prvi ?ovek srpskog fudbala, podneo je ostavku.
?elne funkcije sebe je, kao to je i protekla dva meseca komunicirao sa svojim saradnicima, razreio na daljinu. Terzi? je uputio pismo ostavke ?lanovima Skuptine FSS, IO, i Odbora za hitna pitanja.
"Zbog specifi?ne situacije u kojoj sam se naao podnosim neopozivu ostavku na mesto predsednika FSS", naveo je Terzi? u pismu i dodao: "Ponosan sam na sve to sam uradio u dosanjoj karijeri i kao igra? i kao direktor kluba i kao predsednik FSS".
Srpski fudbal u ovom trenutku ima dve alternative. Prva je da se izabere v. d. predsednika Saveza, a druga da Skuptina FSS raspie izbore na svim nivoima.
Izvrni odbor, ukoliko usvoji zaklju?ke sa prethodnog sastanka Odbora za hitna pitanja, trebalo bi da raspie vanrednu Skuptinu FSS.
Ukoliko dodje do sveoptih izbora u fudbalskoj organizaciji, oni ?e po?eti od optinskih, gradskih, regionalnih, pa do republi?kih i traja?e nekoliko meseci.
"Mi ?emo na sastanku 12. marta razgovarati o tome da li je bolje da fudbal do daljeg vodi Odbor za hitna pitanja ili neko od ?etvorice potpredsednika", rekao je nedavno Tomislav Karadi?, koji je najavio da ?e njegov mandat zamenika predsenika FSS prestati sa sednicom Izvrnog odbora.
Terzi? se ve? dva meseca nalazi van zemlje, a niko pouzdano ne zna gde je on. Tvrdio da je na "usavravanju u SAD" i najavio da se vra?a u zemlju 27. februara. Potom je javnost izvestio da je povredio rame na skijanju u Francuskoj(!!??) i to ba na dan kada je u Beogradu hapen Dragan Daji?, koji je samo ?etiri dana ranije proveo prvi radni dan na novoj funkciji - direktora svih reprezentacija u FSS, a na koju je doao upravo na poziv Terzi?a.
Terzi? se potom "javio" iz Londona, gde je na lekarskim pregledima. Iako je u intervjuu "Sportu" pre nekoliko dana rekao da se u zemlju vra?a "slede?e nedelje", njega jo nema u Beogradu.Kada je MUP raspisao potragu za njim, upitan da li ?e se vratiti u Srbiju, odgovorio je: "Razmisli?u".
Ministarstvo unutranjih poslova Srbije nedavno je raspisalo potragu za Terzi?em zbog sumnje da je zloupotrebom slubenog poloaja, dok je bio predsednik OFK Beograda, prisvojio 1,1 milion maraka.
(MONDO)