Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Napredna pretraga

30016 poruka u 423 tema- 3157 članova - Najnoviji Član: konjina
Stranice: [1] 2 |   Idi dole
Štampaj
Autor Tema: PRIMERA  (Pročitano 1934 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
toma_91
DIREKTOR
Glavni baja
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« poslato: 25 Фебруар , 2008, 01:49:12 »

Barsa na minus dva

�ampionska trka u �panskoj Primeri se ba� zakuvala. Maleni klub iz predgradja Madrida Hetafe �okirao je na "Bernabeu" slavnog gradskog rivala (1:0), pa sada Barselona, koja je ne�to ranije u nedelju deklasirala "fenjera�a" Levante (5:1) ima svega dva boda manje od Reala.

Presudu "kraljevskom klubu", kojem je ovo tre?i uzastopni poraz u poslednjih nedelju dana, izrekao je U?e Ike?ukvu u 64. minutu.

Dok su fudbaleri Reala proslavljali gol Arjena Robena, koji je opravdano poni�ten zbog ofsajda u kojem se na�ao asistent Raul, krenula je munjevita tropotezna kontra gostiju. Fransisko Kaskero je na desnom boku proigrao Pabla Hernandeza, ovaj je uposlio U?ea i Nigerijac je hladnokrvno matirao Kasiljasa.

Het-trikom Samjuel Etoa u drugom poluvremenu Barselona je stigla do ubedljive pobede nad Levanteom. U prvom delu Katalonci su poveli golom ?avija, izjedna?io je u 41. minutu Riga iz penala, koji je dosudjen zbog igranja Zabrote rukom u �esnaestercu, da bi samo �to su krenuli sa centra prednost na stranu doma?ina vratio Leo Mesi.

Novi poraz Atletika, preokret Viljareala

Suspenzijama oslabljeni Atletiko Madrid u Pamploni je izgubio od Osasune rezultatom 3:1 i time potvrdio da je veoma daleko od �eljene forme. Kona?an ishod mogao se naslutiti posle samo pet minuta, kada je doma?in vodio sa 2:0!

Popularne "jorgand�ije" su tri dana ranije ispali iz Kupa UEFA, pro�le nedelje su na Visente Kalderonu pora�eni od imenjaka iz Bilbaoa, tako da je za njih ovo bila sedmica iz najgore no?ne more.

Atletiko i dalje zauzima ?etvrto mesto i na putu je da se plasira u kvalifikacije za Ligu �ampiona, ali pored Espanjola, koji je tako?e do�iveo poraz u nedelju, sada ga opasno ugro�ava Sevilja, pa ?ak i autsajderi poput Rasinga iz Santandera.

Kiks ?ete Havijera Agirea majstorski je iskoristio Viljareal. "�uta podmornica" gubila je u Bilbau ve? od ?etvrtog minuta, ali je u nastavku golovima Giljerma Franka i ?oana Kapdevile osigurala bodove za sigurno tre?e mesto na tabeli Primere.

Odnos snaga u samom vrhu tabele re�ava se u ve?ernjim ?asovima, na utakmicama Barselona - Levante i Real Madrid - Hetafe.

REZULTATI 25. KOLA:

Atletik Bilbao - Viljareal 1:2
(Fernando Ljorente 4 - Franko 65, Kapdevila 82)

Deportivo - Espanjol 2:0
(Kolo?ini 17, Lafita 23)

Majorka - Betis 1:1
(Varela 55 - Edu 69)

Mursija - Valjadolid 0:1
(Hoseba Ljorente 41)

Osasuna - Atletiko Madrid 3:1
(Sola 1, Vela 5, Font 75 - Forlan 26)

Rasing - Almerija 1:0
(?ite 61)

Barselona - Levante 5:1
(?avi 14, Mesi 44, Eto 56, 62, 87 - Riga 42pen)

Real Madrid - Hetafe 0:1
(U?e 64)

IGRANO U SUBOTU:
Valensija - Rekreativo 1:1
Sevilja - Saragosa 5:0

TABELA: Real 56, Barselona 54, Viljareal 46, Atletiko M. 41, Sevilja 39, Espanjol 39, Rasing 38, Almerija 36, Valensija 35, Hetafe 32, Valjadolid 31, Majorka 30, Osasuna 29, Atletik B. 29, Saragosa 29, Betis 29, Rekreativo 29, Deportivo 27, Mursija 23, Levante 16 bodova.

(MONDO)
« Poslednja izmena: 13 Јун , 2008, 14:34:41 Nemanja_lendov » Sačuvana

Svako ko ne zna pravila igre KALADONT moze slobodno da me kontaktira na PM ili preko msn-a

toma_91
DIREKTOR
Glavni baja
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #1 poslato: 25 Фебруар , 2008, 01:50:27 »

ju ju macak sta sam ja rekao Real Madrid - Hetafe...da moze da dodje i 2...zna li neko kolika je kvota bila na 2...
Sačuvana

Svako ko ne zna pravila igre KALADONT moze slobodno da me kontaktira na PM ili preko msn-a

Kompozitor
Glavni baja
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #2 poslato: 25 Фебруар , 2008, 02:13:29 »

ju ju macak sta sam ja rekao Real Madrid - Hetafe...da moze da dodje i 2...zna li neko kolika je kvota bila na 2...

9.00 :)
Sačuvana

MacaK
Glavni baja
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 25 Фебруар , 2008, 10:47:49 »

Ma nema veze, u svakom slucaju proslo mi je 5 tekmi, tako da sam dobio opkladu. A sto se tice spanaca u globalu po meni su dosta slabi ove sezone. Sad trenutno su najbolje spremljeni englezi, nemci i ima jos par liga sa dobrom igrom. Uglavnom Italijani i Spanci su daleko ispod ostalih rivala u LS/UEFA Cup. Zato mislim da ove sezone uzimaju ta takmicenja ili Englezi ili Nemci...
Sačuvana
Nemanja_lendov
Stara Garda
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #4 poslato: 27 Март , 2008, 21:37:26 »

Suster: Ostajem i ako ne budemo sampioni

Trener Real Madrida Bernd uster uveren je da ?e ostati na tom mestu i ako klub ove sezone ne osvoji titulu prvaka panije.

"Predsednik Ramon Kalderon mi je rekao da ?u, ?ak i ako ne budemo ampioni, ostati da radim u klubu. On eli da realizuje projekat stvaranja novog tima. Druga faza tog procesa po?e?e na leto, ali ja verujem da ?emo i ove sezone biti prvaci", rekao je uster za sportski list "Marka".

Nema?ki stru?njak demantovao je da izmedju njega i visokih klupskih funkcionera Migela Anhela Portugala i Predraga Mijatovi?a postoje nesuglasice.

"Od prvog dana mog angamana u Realu imam veoma dobar odnos i sa Portugalom i sa Mijatovi?em. Sa druge strane, razumem sve kriti?are, ali me njihove re?i ne doti?u".

uster je reagovao i na izjavu prvotimca Roberta Soldada, da trener uopte ne komunicira sa igra?ima.

"Nemam poteko?a u komunikaciji sa igra?ima. Svako ko eli da razgovora sa mnom, treba samo da do?e i re?i ?u mu ta mislim", naveo je uster.

Real zauzima prvo mesto na tabeli Primere sa 62 boda, ?etiri vie od Barselone. Do kraja prvenstva ostalo je da se odigra jo devet kola.
Sačuvana

Nemanja_lendov
Stara Garda
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #5 poslato: 29 Март , 2008, 09:31:00 »

Betis protiv Barselone na svom stadionu

Fudbalerima Real Betisa bi?e dozvoljeno da u subotu do?ekaju Barselonu na svom stadionu Manuel Ruiz de Lopera, uprkos suspenziji tog objekta na dve utakmice, koju je klubu iz Sevilje izrekla panska fudbalska federacija.

Betisu je prvobitno nare?eno da duel sa Barselonom igra na stadionu Visente Kalderon u Madridu, ali je nacionalni Disciplinski komitet sporta usvojio albu zeleno-belih, koji su traili odlaganje kazne.

"Pravda je usliena, laknulo nam je zbog ove odluke. Neko je, ipak, imao dovoljno zdravog razuma", izjavio je predsednik Betisa Pepe Leon.

Betis je u albi naveo da se plai sukoba svojih navija?a sa pristalicama gradskog rivala Sevilje, koja dan kasnije gostuje vode?em Realu.

Betis je kanjen zbog incidenta na me?u protiv Atletik Bilbaoa, kada je navija? flaom pogodio golmana gostiju Armanda Ribeira, a sudija odmah prekinuo utakmicu.
Sačuvana

Nemanja_lendov
Stara Garda
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #6 poslato: 06 Април , 2008, 10:00:45 »

Remi Reala na Balearima

Fudbaleri Real Madrida igrali su nereeno, 1:1 sa Maljorkom na Balearima, u 31. kolu panske Primere. Real sada ima sedam bodova vie od drugoplasiranog Viljareala koji u nedelju gostuje Sevilji. U drugom subotnjem me?u Rekreativo je slavio protiv Osasune u Pamploni sa 1:0.

Real je imao veliku priliku da se pobedom nad Maljorkom odmakne prvom pratiocu na devet bodova zaostatka. Ovo je bio tek tre?i remi ekipi Bernda ustera u sezoni, i, kako sada stvari stoje, do poslednjeg kola ne?e biti poznat ampion u Primeri.

Madri?ani su dugo vodili na ostrvu golom Holan?anina Veslija Snajdera u 43. minutu, ali je bivi ?lan kraljevskog kluba Borha Valero doneo Maljorci bod 18 minuta pre kraja.

U 32. minutu doma?inu je ponien gol, a kada je 13 minuta kasnije sudija odlu?io da ne dosudi penal Maljorci zbog igranja rukom Kanavara u esnaestercu, doma?i igra?i u?no su protestvovali kod sudije Dauden-Ibanjesa.

Gol Madri?ana pao je u 43. minutu, a bila je to akcija dva Holan?anina. Arijen Roben je fenomenalnim potezom na desnoj strani prvo predriblao Davida Navara sa lako?om, i nakon toga lepo uposlio Veslija Snajdera kome nije bilo teko da postigne vode?i gol.

U drugih 45 minuta doma?i tim krenuo je odlu?no ka golu Kasiljasa, i, posle nekoliko proputenih prilika, nagrada je stigla u 72. mintu. Ibagaza je uposlio Aranga sa leve strane, ovaj je lepo prosledio loptu do Borhe koji je postavio kona?nih 1:1.

Pre gola ostrvljana, u 65. minutu Real je ostao sa desetoricom na terenu poto je drugi uti karton, zaradio Serhio Ramos zbog starta na Navaru, iako se ?inilo da je ta odluka bila prestroga. To je defanzivcu Reala tre?e isklju?enje u sezoni.

Do kraja me?a Guiza je u 83. minutu imao lepu priliku da potpuno preokrene me?, ali je sa oko pet metara pogodio samo pre?ku.

U drugom me?u dana Rekreativo je protiv Osasune zabeleio izuzetno vanu pobedu u borbi za opstanak. Strelac pobedonosnog gola za tim Manola Zambrana postigao je bivi ?lan Liverpula Floran Sinama-Pongol u 37. minutu me?a.

Preostali parovi 31. kola Primere:

Saragosa Betis
Levante Valjadolid
Atletiko Madrid Almerija
Bilbao Espanjol
Santander Deportivo
Mursija Valensija
Sevilja Viljareal
Barselona - Hetafe
Sačuvana

devla94
Gost
« Odgovor #7 poslato: 06 Април , 2008, 20:44:30 »

Atletiko - Almerija 6:3, Saragosa ispada?

Oboren je rekord po broju postignutih golova ove sezone u Primeri. Almerija je sa devetoricom odolevala do pred kraj prvog poluvremena (3:3), ali je Atletiko Madrid u nastavku uspeo da slomi rivala - 6:3 (4:3).

Atletiko je na prepunom "Visente Kalderonu" poveo sa 2:0 ve? u 5. minutu. Golmana gostiju na?eo je Antonio Lopez u drugom, a tri minuta kasnije sudija je dosudio penal za doma?ina i isklju?io Lupida.

Sa bele ta?ke siguran je bio Dijego Forlan i ?inilo se da Almeriji sledi prava katastrofa. Ali, do 17. minuta bilo je 2:2! Smanjio je Melo (10), a izjedna?io bombom sa 30 metara Ortiz.

Pre drugog isklju?enja na me?u, Huanita u 40. minutu, obe ekipe postigle su jo po gol. Na 3:2 pove?ao je Simao Sabrosa u 33. minutu, a novo poravnanje doneo je Negredo tri minuta kasnije.

Sa desetoricom je mogla, ali sa devetoricom ne. Almerija je po isklju?enju Huanita ubrzo primila i ?etvrti gol. U nadoknadi prvog poluvremena strelac je opet bio Simao za "sedam plus" jo u prvih 45 minuta.

Nastavak je doneo jo dva gola. Oba je postigao Kun Aguero (53, 69).

"La Romareda" je ostala sle?ena onime to je videla. Posle poraza od Betisa na svom terenu (0:3), Saragosa se nala u poziciji koja vodi u Drugu ligu, a nadali su se borbi za Ligu ampiona pre po?etka sezone...

O Ligi ampiona moe da mata samo i Valensija, koja je ponovo izgubila. Ovog puta u Siudad Mursiji (0:1). Pitanje je dokle ?e Ronald Kuman ostati na mestu trenera Valensije. ?ini se da je problem samo visina nov?ane nadoknade koju bi mu trebalo isplatiti u slu?aju otkaza.

Deportivo se sa tri boda osvojena u Santanderu sklonila od zone koja vodi u Sekundu, dok se Atletik Bilbao novim trijumfom (1:0 protiv Espanjola) iz borbe za opstanak jesenas preorjentisao na borbu za izlazak u Evropu.

REZULTATI 31. KOLA PRIMERE:

U nedelju:

Mursija - Valensija 1:0
/Alonso 35/

Rasing - Deportivo 1:3
/Lopez 36 - Sisko 2, 42, Kolo?ini 24/

Atletik Bilbao - Espanjol 1:0
/Garmendia 14/

Saragosa - Betis 0:3
/Gonzales 9, 16, Pavone 63/

Levante - Valjadolid 0:3
/Ljorente 24, Viktor 59, Fernandez 88/

Atletiko Madrid - Almerija 6:3
/Lopez 2, Forlan 5 penal, Simao 33, 45, Aguero 54, 71 - Melo 11, Ortiz 18, Negredo 37/

Sevilja - Viljareal (u toku)

Barselona - Hetafe (21.00)

U subotu:

Osasuna - Rekreativo 0:1
/Sinama Pongole 36/

Majorka - Real Madrid 1:1
/Valero 72 - Snajder 43/

TABELA: Real Madrid 66, Viljareal (-1) 59, Barselona (-1) 58, Atletiko Madrid 53, Rasing 50, Espanjol 45, Sevilja (-1) 43, Atletik Bilbao 43, Almerija 42, Betis 41, Majorka 41, Deportivo 40, Hetafe (-1) 39, Valensija 39, Valjadolid 38, Osasuna 37, Rekreativo 36, Saragosa 33, Mursija 29, Levante 19.

(MONDO)
Sačuvana
devla94
Gost
« Odgovor #8 poslato: 08 Април , 2008, 17:33:57 »

igi? najgore poja?anje u Primeri

Nakon to je Boko Jankovi? uvrten me?u deset najgorih poja?anja u Italiji u ovoj sezoni, jo jedan srpski reprezentativac dobio je sli?no priznanje.

Napada? Valensije Nikola igi? proglaen je u izboru sportskog portala Goal.com za najgore poja?anje u panskoj Primeri, ali za razliku od Jankovi?a koji se naao na sedmom mestu, igi? je ubedljivo najgori - prvi!

Valensija je Rasingu platila 20 miliona evra za Srbina nadaju?i se da ?e on nastaviti sa dobrim igrama kao u santanderu kada je u prvoj sezoni u Primeri zabio 13 golova, ali bivi igra? Crvene zvezde je zakazao.

igi? je u prvenstvu samo tri puta startao i jo 11 puta uao s klupe zabivi samo jedan gol (dobio vie kartona nego to je zabio golova), a jedno vreme trener Ronald Kuman nije ni ra?unao na njega.

Srpski reprezentativac pruao je bolje partije u panskom Kupu Kralja, gde bi mogao ?ak i zaigrati u finalu protiv Hetafea, ali njegova sudbina na "Mestalji" je neizvesna, a interesovanje je ve? pokazao panski drugoliga Real Sosijedad.

Iza igi?a na drugom mestu ove liste naao se Havijer Saviola koji je pred po?etak sezone napustio Barselonu i obukao dres najve?eg rivala Real Madrida, ali je vreme na Santjago Bernabeu proveo ve?inom na klupi.

Argentinac je odigrao samo tri prvenstvene utakmice, poslednju u decembru, postigavi dva gola, pa ga mnogi ve? vide na izlaznim vratima kraljevskog kluba.

Top tri zavrava Rio Mavuba , Francuz afri?kog porekla, koji je preao iz Bordoa u Viljareal za osam miliona evra. O njegovom nastupu u Primeri dovoljno govori ?injenica da je ve? na polusezoni vra?en u Francusku, na pozajmicu u Lil.

Me?u deset najgorih poja?anja panske Primere nalaze se jo redom Havijer Portiljo (Osasuna), Ivan Elgera (Valensija), Gabi i Peter Lusin (oba Atletiko Madrid), Del Orno (Atletik Bilbao), Rejes (Atletiko Madrid), Anri (Barselona) i Aruna Kone (Sevilja).

(MONDO)
Sačuvana
devla94
Gost
« Odgovor #9 poslato: 17 Април , 2008, 15:19:15 »

Valensija uzela Kup kralja

Jednu od najgorih sezona u istoriji kluba, Valensija je donekle ulepala osvajanjem Kupa kralja, poto je u finalnom duelu, odigranom na stadionu Visente Kalderon u Madridu, savladala Hetafe rezultatom 3:1.

"Slepi mievi" ve? u 12. minutu su vodili sa 2:0, golovima Huana Mate i Aleksisa.

Esteban Granero je u poslednjim trenucima prvog poluvremena smanjio na 2:1 golom iz penala, da bi Fernando Morijentes sedam minuta pre kraja otklonio sve dileme.

"Nadam se da ?e nam ovaj trijumf doneti mir za nekoliko preostalih me?eva u Primeri. Valensija je veliki klub, a kada veliki klub ne postie rezultate u skladu sa o?ekivanjima, neminovno nastaju problemi. Ali eto, uzeli smo Kup i nadam se da ?emo sada krenuti napred", izjavio je trener Valensije Ronald Kuman.

Srpski reprezentativac Nikola igi? odlukom holandskog stru?njaka nije sedeo ni na klupi.

(MONDO)
Sačuvana
devla94
Gost
« Odgovor #10 poslato: 21 Април , 2008, 10:49:30 »

Real hladi ampanjac, debakl Valensije

Real Madrid pobedom u Santanderu (0:2) jednom rukom prigrlio novu titulu. Pet kola pre kraja Primere Madridjani imaju 72 boda, deset vie od Viljareala, koji je u nedelju savladao Valjadolid (2:0), odnosno 11 vie od Barselone, koja je nakon subotnjeg remija sa gradskim rivalom Espanjolom pala na tre?e mesto.

To zna?i da ekipu Bernda ustera samo ?udo moe da spre?i da prokocka ogromnu prednost i da ne uspe da se okiti 31. ampionskoj titulom u istoriji kluba.

Nedeljni me? 33. kola na stadionu El Sardinero, odli?no je po?eo za Madridjane, koji su preko kapitena Raula Gonzalesa Blanka u 14. minutu doli u vodjstvo, da bi u sudijskoj nadoknadi vremena Iguain overio pobedu.

Holandjanin Vesli Snajder i Gago su kombinovali na sredini terena i izbacili Robinja na krilo. Brazilac se stutio ka esnaestercu i uputio centarut, koji je Raul u svom stilu laganim dodirom pretvorio u pogodak. Iguain je samo potvrdio moda i najvaniji trijumf ove sezone.

uta podmornica je golovima Nihata Kave?ija i Santija Kazorle savladala Valjadolid na El Madrigalu i zasela na drugu poziciju tabele sa bodom vie od Barse. Fenjera

Levente se kasno probudio i osvojio bodove u dvoboju sa ?etvrtfinalistom Kupa UEFA Hetafeom. Div iz predgradja Madrida nije imao ni promil ansi protiv ekipe Hose Anhel Morena, koji su pogocima Huanme, Bersona i Leona stigli do sedmog ovosezonskog trijumfa. Po?asni gol za goste postigao je Red iz jedanaesterca.

Het-trik Danijela Guize bio je presudan za pobedu Majorke na gostovanju kod Mursije (3:1), koja je pretposladnja na tabeli i sa minimalnim ansama za opstanak. Sli?an problem do kraja prvenstva ima?e i Osasuna, koja je na svom terenu pogotkom Serhija sa kre?a poraena od Deportiva rezultatom 1:0.

Valensija je nastavila da se bruka i rasprodaje ugled. Jo jednu gorku pilulu u vidu "pet lakih komada" ?eta Ronalda Kumana popila je u Bilbaou (5:1) i sada je samo dva boda od timova koji se nalaze u zoni ispadanja.

Ni ovog puta Holandjanin, koji ?e uprkos osvajanju Kupa Kralja po zavretku sezone gotovo sigurno zavriti svoju misiju na "Mestalji", nije pruio ansu Nikoli igi?u. Srpski reprezentativac debakl svoje ekipe odgledao je sa klupe za rezervne igra?e.

REZULTATI 33. KOLA PRIMERE:
Levante - Hetafe 3:1
/Huanma 41, Berson 44, Leon 53 Red 59pen/

Osasuna - Deportivo 0:1
/Serhio 64pen/

Mursija - Majorka 1:4
/Bajano 89 Guiza 8,46, 86, Arango 18/

Viljareal - Valjadolid 2:0
/Nihat 16, Kazorla 46/

Rasing - Real Madrid 0:1
/Raul 14/

Atletik Bilbao - Valensija 5:1 (1:0)
/Martinez 19, Ljorente 50, 66, Iraola 85, Aduric 90 - Vilja 75/

U subotu:
Atletiko Madrid - Betis 1:3
/Aguero 26 - Huande 14, Sisko 49, Kapi 66/
Barselona - Espanjol 0:0
Saragosa - Rekreativo 3:0
/Garsija 2, Oliveira 20, 71/
Sevilja - Almerija 1:4
/Kanute 73 - Alve autogol 24, Negredo 47, 66, Ortiz 62/

TABELA: Real Madrid 72, Viljareal 62, Barselona 61, Atletiko Madrid 54, Rasing 53, Sevilja 51, Almerija 48, Atletik Bilbao 46, Espanjol 46, Deportivo 46, Betis 44, Majorka 44, Hetafe 41, Osasuna 40, Valensija 39, Valjadolid 39, Rekreativo 37, Saragosa 37, Mursija 29, Levante 25.

(MONDO)
Sačuvana
Nemanja_lendov
Stara Garda
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #11 poslato: 13 Јун , 2008, 14:35:41 »

Sevilja: Navaro zamena za Alveša

Španska Sevilja potpisala je petogodišnji ugovor sa dosadašnjim odbrambenim fudbalerom Majorke Fernandom Navarom, preneli su tamošnji mediji. Sevilja je, tvred mediji, za 25-godišnjeg levog beka platila 4,7 miliona evra i Majorki prosledila fudbalera sredine terena Hosea Luisa Martija koji je trenutno na pozajmici u drugoligašu Real Sosijedadu.

Sav prihod od transfera ipak neće pripati Majorki, pošto je, kada je Navaro kupljen 2005. godine, u ugovor ubačena klauzula po kojoj će
30 odsto pripasti njegovom nekadašnjem klubu Barseloni.

Mediji su, medjutim, izvestili da je Barselona taj novac iskoristila za kupovinu desnog beka Sevilje Danijela Alveša. Taj transfer još
nije potvrdjen, iako je sam Alveš rekao da je sve dogovoreno.
Sačuvana

Nemanja_lendov
Stara Garda
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #12 poslato: 15 Јун , 2008, 23:35:32 »

Malaga i Sporting novi prvoligaši

Fudbaleri Malage i Sportinga iz Hihona igraće sledeće sezone u najkvalitetnijem španskom takmičenju Primeri. Malaga je u nedelju na svom terenu pobedila Tenerife rezultatom 2:0 u poslednjem, 42. kolu Segunde, dok je Sporting u Hihonu savladao ekipu Eibara sa 2:0.

Prvo mesto u Segundi još ranije je osigurala Numansija, koja je takmičenje završila sa 77 bodova, dok su Malaga i Sporting sezonu okončali sa po 72 boda.

Malaga je poslednji put igrala u Primeri pre dve godine, dok se ekipa Sportinga u prvu ligu vratila posle deset godina.

Jedini konkurent ovim ekipama za drugo i treće mesto koja vode u Primeru, Real Sosijedad u poslednjem kolu odigrao je 1:1 na svom terenu protiv Kordobe.

Numansija, Malaga i Sporting će sledeće sezone u Primeri zameniti Saragosu, Mursiju i Levante, koji su ispali u drugu ligu.
Sačuvana

Nemanja_lendov
Stara Garda
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #13 poslato: 18 Јун , 2008, 12:30:52 »

Muniz iz Malage odlazi u Santander

Trenerska vrteška vrti se i u Španiji. Novi član Primere, Malaga, ostala je bez trenera.

Samo nekoliko dana pošto je završena trka u Segundi, Huan Ramon Muniz je podneo ostavku i najavio prelazak u Rasing Santander.

"Morate da znate kada da odete, a ne da idete kada morate", izjavio je stručnjak koji je na klupi Malage sedeo dve godine.

Prema njegovim rečima, naslediće Marselinja Garsiju Torala, trenera koji je Rasing doveo do šestog mesta u Primeri, a zatim otišao u Saragosu koja je ispala iz lige.

(Beta)
Sačuvana

aca1991
Kockar
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #14 poslato: 22 Јун , 2008, 00:03:45 »

Atletiko Madrid renovira tim

Španski sportski dnevnik „Marka“ piše kako je Atletiko Madrid spreman da potroši veliku količinu novca na pojačanja ove sezone, a da planira da dovede dvojicu igrača već do kraja juna. Klub iz glavnog grada Španije želi da pojača tim pred početak sezone u kojoj ozbiljno nameravaju da se bore za titulu u domaćem prvenstvu, kao i za što bolji plasman u Ligi Šampiona.

Atletiko se sada fokusirao na dovođenje zadnjeg veznog igrača, kvalitetnog centarfora, kao i na kupovinu golmana Liona, Gregorija Kupea.

Pripreme kluba će početi 7. jula i Uprava želi da ima kompletan sastav do početka kvalifikacija za Ligu Šampiona koje počinju mesec dana kasnije.

Atletiko je više nego zainteresovan i za dovođenje brazilskog igrača sredine Paola Asunsaoa, koji je trenutno slobodan igrač nakon raskida ugovora sa Portom po ’Vebsterovom pravilu’. U tom slučaju, Madriđani bi morali da plate odštetu od 600.000 evra portugalskom šampionu.

Pored Asunsaoa, ostale opcije za Atletiko Madrid biće veteran Valensije David Albelda ili Rafael Markez iz Barselone.

Što se tiče napadača, veruje se da je centarfor Saragose Rikardo Oliveira prva opcija za Madriđane, ali Marka takođe navodi da je i Floran Sinama-Ponol iz Uelve na meti Atletika.

U slučaju da dogovori sa navedenim igračima propadnu, sledeći cilj Atletika biće Bakari Kone iz Nice.

Takođe, španske novine tvrde da Atletiko namerava da proda Ze Kastra, Fabijana Elera, Maniša, Hosea Antonija Rejesa i Jurkasa Seitaridisa.
« Poslednja izmena: 23 Јун , 2008, 16:52:52 BoGi » Sačuvana

Stranice: [1] 2 |   Idi gore
Štampaj
SerbiaBet.comSport info zone - sve sportske informacijeSve sportske informacije na jednom mestuFudbal (Urednik: _.::Stefan::._)Tema: PRIMERA
Prebaci se na:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc