Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Napredna pretraga

30016 poruka u 423 tema- 3157 članova - Najnoviji Član: konjina
Stranice: 1 2 [3] |   Idi dole
Štampaj
Autor Tema: Kuda ide srpski fudbal !?  (Pročitano 3596 puta)
0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.
toma_91
DIREKTOR
Glavni baja
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #30 poslato: 12 Април , 2008, 12:24:39 »

Priveden jo jedan bivi fudbalski funkcioner

Bivi generalni sekretar Zajednice prvoligaa Milovan Nikodinovi? priveden je u petak zbog sumnje da je u?esvovao u nelegalnim poslovima prilikom transfera, re?eno je agenciji Beta u policiji.

Nikodinovi? se sumnji?i da je u?estvovao u transferu igra?a OFK Beograda Vanje Gruba?a u Hamburg. Policija je zbog tog transfera raspisala potragu za nekadanjim predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Zvezdanom Terzi?em, koji je navodno na prodaji Gruba?a protivpravno prisvojio 1,1 miliona nema?kih maraka.

Generalni sekretar Zajednice Superligaa Srbije Miodrag Jankovi? izjavio je da je iznena?en i zate?en privo?enjem svog prethodnika na toj funkciji Milovana Nikodinovi?a.

"Zate?eni smo i iznena?eni tom informacijom, ali ne moemo davati neke posebne komentare poto ne znamo detalje privo?enja. Istraga je u toku i mora?emo da sa?ekamo preciznije informacije", rekao je Jankovi? agenciji Beta.

Nikodinovi? je generalni sekretar Zajednice bio od sredine 80-ih do 2001. godine, kada je otiao u penziju.

On je deveti osumnji?eni koga je policija privela od kada je po?etkom godine po?ela da istrauje nelegalne radnje u doma?em fudbalu.

(MONDO)
Sačuvana

Svako ko ne zna pravila igre KALADONT moze slobodno da me kontaktira na PM ili preko msn-a

aca1991
Kockar
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #31 poslato: 09 Јун , 2008, 17:37:33 »

Jugovi?, Miha, Petkovi? za promene
Ovog leta na programu su izboru u Fudbalskom savezu Srbije, a ranije najavljeni kandidati za funkcije na nivou regiona i drave dobili su opoziciju, prenose "Ve?ernje novosti". Organizacija pod imenom "Pokret za promene", koja okuplja preko 300 bivih fudbalera i fudbalskih funkcionera, me?u kojima su izme?u ostalih i Vladimir Jugovi?, Sinia Mihaklovi? i Ilija Petkovi? oglasila se u nedelju i najavila da ?e u?estvovati na predstoje?im izborima i boriti se za "korenite promene" u srpskom fudbalu.

Apelujemo na sve sportske radnike u Srbiji da ne nasedaju na pri?e i provokacije i da je prolo vreme ?ori?a, Joki?a, Karadi?a, Teofilovi?a... Naem timu su potrebni mladi i ?isti ljudi. Ima nas vie od 300 bivih fudbalera i sportskih funkcionera, bez mrlje, a jedina elja je da se sve promeni iz korena, isti?e se u saoptenju Pokreta za promene.

Aktivno u?e?e u ovoj organizaciji, izme?u ostalih, imaju Vladimir Jugovi?, Ilija Petkovi?, Sinia Mihajlovi?, Miroslav Tanjga, Dragan Okuka, Zvonko ivkovi?, Savo Miloevi?, Boban Dmitrovi?, Neboja Lekovi?...

Mnogim ljudima koji su u sadanjem rukovodstvu za sitne interese obe?avaju proirenje lige zarad li?nih interesa. Sve je to bez osnova, poto je zakon, koji mora da se potuje, jasan da do idu?eg leta nema proirenja. Zato ho?emo da stanemo na put brojnim malverzacijama u svim segmentima. Preostaje nam da izaberemo predsednike pet regiona, dodaje se u saoptenju.

Izborna Skuptina zakazana je za 15. jul, a jedan od kandidata za naslednika Zvezdana Terzi?a bi?e poznat do kraja meseca.

U zavrnoj smo fazi oko kona?nog dogovora i ?oveka koji ?e iza?i pred delegate, u godini kada nas o?ekuju Olimpijske igre i start u kvalifikacijama za SP u Junoj Africi 2010. Srbiju bi na tim takmi?enjima trebalo da predstavlja novo rukvodstvo, poto su se prethodnici dokazali samo slabim rezultatima. Verujemo da ?e naa misija biti uspena i da ?e se publika kona?no vratiti na stadione, jer fudbal ima svoje milionske fanove
Sačuvana

aca1991
Kockar
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #32 poslato: 09 Јун , 2008, 17:38:41 »

Eto barem neceg malo pozitivnog.....konacno da se nesto malo promeni
Sačuvana

nikola
Stara Garda
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #33 poslato: 15 Јун , 2008, 18:46:02 »

Ubice srpskog fudbala
Poznati fudbalski stručnjak ocenio Milovana Đorića i Tomislava Karadžića kao najveće zlo najvažnije sporedne stvari kod nas

Dugogodišnji srpski fudbalski radnik, jedini trener koji se može pohvaliti podatkom da je vodio klubove u svim republikama i pokrajinama velike države u kojoj smo živeli, Vukašin Višnjevac za sve probleme u srpskom fudbalu okrivljuje nedostatak stručnog rada. Posebno podvlači rukovodstvo u Fudbalskom savezu Srbije (FSS) i ljude koji bi trebalo da rade na poboljšanju izuzetno loše situacije, ali nemaju znanje za takav poduhvat.

- Naš fudbal je uništila struka zbog negativne selekcije kadrova koji su došli u FSS, a niko ništa ne preduzima da se tome suprotstavi. Moj veliki prijatelj Miljan Miljanić, čiji sam bio prvi zaštitnik, okupio je oko sebe mediokritete počev od Đorića, Santrača, Kosanovića... Tako je sve počelo, a nastavilo se kada je Zvezdan Terzić okupio oko sebe ljude po interesnom ključu. Svi su njegovi podanici, a niko ih ni dan-danas ne dira, iako ništa nisu napravili - kaže Višnjevac.

Zašto mislite da naš fudbal vode nedovoljno stručni ljudi?
- Zato što su u Stručnom odboru najveće lenštine i neradnici. Nikada niko nije napravio analizu rezultata sa nekog takmičenja. Pa, nama je direktor škole za izdavanje trenerskih licenci Milovan Đorić, a fudbal i struka su nam na najnižem nivou. Kako se niko ne zapita šta rade ti ljudi u FSS dok nam fudbal propada. Ima li igde u svetu da čovek sa četiri razreda osnovne škole kao Đorić vodi neku školu - pita se nekadašnji trener.

Mislite li da je Milovan Đorić najveći krivac za situaciju u kojoj se naš fudbal nalazi?
- Nije samo on. Svi koji lobiraju za njega i za Tomislava Karadžića su odgovorni. Stojim iza ovoga što ću sad reći, Đorić i Karadžić su najveća nesreća srpskog fudbala. Đorić jeste bio ime, ali je radio u manjim klubovima. Svi znaju daje on prvi i najveći mešetar, koji je plaćao i nameštao utakmice. A isto je i sa Karadžićem, koji je, dok je bio u Spartaku, sudijama poklanjao bunde kao direktor „29. novembra“.

Zbog čega se onda javno ne govori o tome i zašto se ne pokrene pitanje odgovornosti pomenutih?
- Vidite, ko god je dotakao Đorića, ovaj je odmah iznosio najveće uvrede na njegov račun. I onda se svi povuku, što znači da je Đorić bio u pravu. On zna svašta o svima i uvek je spreman da sve ispriča, a ljudima to ne odgovara.

Vidite li neko rešenje za izlazak iz krize?
- Jedino moguće rešenje je da se svi promene. U Izvršnom odboru FSS nema nijednog bivšeg reprezentativca, i to mi je neshvatljivo. Moraju da dođu ljudi koji nikada nisu imali nijednu aferu. Verujem u Jugovića, Miloševića, Binića, ali i oni bi morali da oko sebe okupe stručan tim, koji bi im pomogao. Apsolutno sam za Pokret za promene i imaju moju potpunu podršku. Moraju da promene kompletnu organizaciju, jer bez toga imena ne znače ništa.

Mislite li da će doći do promena?
- Nažalost, ne. Neće se ništa promeniti jer su neznalice daleko jače, a Đorić je najjači čovek u fudbalskoj Srbiji.

SVE DUGUJEM RAŠI KARADŽIĆU

Bogatu trenersku karijeru Višnjevac je počeo u Iskri, a onda ga je „otkrilo“ Sarajevo, i tamo je počeo sa prvoligaškim radom. I baš u klubu iz glavnog grada BiH upoznao je Radovana Karadžića, kome, kako kaže, duguje sve u životu.
- Radovanu dugujem sve što sam naučio. Tog čoveka je trebalo poznavati. On je bio psiholog koji je radio u klubu i koji me je naučio kako da na najbolji način spremim svakog igrača pojedinačno, ali i ekipu, a to je u fudbalu sve.

MNOGO SAM DAO ZVEZDI

Vukašin Višnjevac ističe da je veliki navijač Crvene zvezde i kaže da mu se ne sviđaju stvari koje se dešavaju u klubu sa Marakane.
- Ne mogu da shvatim da u klubu ne radi niko ko je doneo Zvezdi svetsku i evropsku titulu. Voleo bih da je Janković ostao trener jer je kulturan, edukovan i ima potrebno znanje. Ali, on je smenjen zato što nije pao pod uticaj Gorana Bunjevčevića i predsednika Spasojevića. Pa, ja sam dao daleko više klubu od njih. Pančev, koji je klubu doneo najveći rezultat, Banković, Kanatlarovski, ranije i Repčić, svi su igrali u Zvezdi zato što sam joj ih ja dao.

(Kurir)

Mislim sta reci za Karadzica..vuk dlaku menja ali cud nikako!!
Sačuvana

Bubnjeva zvuk odjekuje,Sever u transu luduje!!
Salle BK1
Glavni baja
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #34 poslato: 18 Јун , 2008, 14:22:26 »

<a href="http://www.youtube.com/v/5wlmC4a2RYA&amp;rel=0&amp;fs=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/5wlmC4a2RYA&amp;rel=0&amp;fs=1</a>

trener u srbiji :mrgreee:
Sačuvana

nikola
Stara Garda
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #35 poslato: 18 Јун , 2008, 22:50:18 »

Karadžić i Đorić "guše" opoziciju!
Sreda, 18. jun 2008. 14:27    

Novi potresi u Fudbalskom savezu Srbije (FSS) i to u jeku izborne kampanje za nova rukovodstva organa fudbalske organizacije!

Naime, disciplinski sudija FSS kaznio je predsednika FK Inđija Gorana Ješića i potpredsednika FSS Dragana Đorđevića udaljavanjem iz srpskog fudbala na šest meseci i to zbog klevete na račun Tomislava Karadžića i Milovana Đorića!

Na sajtu FSS u sredu je objavljena informacija da je displinski sudija Slobodan Pajović uzeo u razmatranje pet slučajeva, odnosno pet prijava u kojima još nisu donete odluke. Između ostalog reč je o prijavama koje su podneli Tomislav Karadžić (protiv Gorana Ješića) i Milovana Đorića (protiv Dragana Đorđevića).

Prvi čovek opštine Inđija i tamošnjeg prvoligaša (Inđija se vratila u Prvu ligu Telekom Srbije) Goran Ješić za MONDO je rekao da je odluka doneta u utorak i da su on i Dragan Đorđević zaista udaljeni iz fudbala na šest meseci van fudbala i to zbog verbalnog delikta!

"Oni jesu održali sednicu u utorak i jesu doneli takve odluke, ali ne žele da se to sazna u javnosti. Nismo dobili ništa zvanično, jer je to njihov manir. To su učinili isključivo u cilju izborne kampanje da bi nas sprečili da se kandidujemo. To je još jedan dokaz da su oni shvatili da gube izbornu trku i na sve načine pokušavaju da se čupaju. Vreme penzionera Karadžića i Đorića je prošlo, oni su zreli za starački dom!", kaže Ješić za MONDO.

Predsednik Inđije je dodao da ni on, ni Đorđević nisu pozvani na sednicu discliplinskih organa FSS u utorak, iako je to moralo da se dogodi kako bi i njima bilo omogućeno da i oni nešto kažu u svoju odbranu.

"Pozvao sam Karadžića da pokrene građansku parnicu pred redovnim sudovima kako bih mu i tamo dokazao da sam u pravu za sve što govorim, ali on to nije učinio, već povlači ovakve poteze. Definitivno je došlo vreme da i Karadžić i Đorić i cela ta ekipa ode iz srpskog fudbala! Na čelu sa Zvezdanom Terzićem, oterali su ljude iz sveta biznisa, politike, privrede...koji su pokazali da znaju da rade", poručio je Ješić.

U međuvremenu, nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije SCG Ilija Petković potvrdio je za "Sport" da je prihvatio kandidaturu za predsednika FSS i u svom stilu poručio: "Razmislio sam, odlučio i sad nema nazad. Neka se krcka do kraja!".

Komentarišući tu vest, Ješić je rekao da je Petković "kandidat svih onih normalnih ljudi u svetu fudbala, svih koji su protiv Karadžića i Đorića i njima sličnih".

"Petko bi bio sjajno prelazno rešenje u naredne tri, četiri godine, da se Fudbalski savez konsoliduje, da se konsoliduje reprezentacija, fudbalske lige, da se povrate neki rezultati, da se vrate neki ljudi u fudbal...", poručio je Ješić.

(MONDO)

Pa dokle gospodine Karadzicu! :mrgreee:
Sačuvana

Salle BK1
Glavni baja
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #36 poslato: 18 Јун , 2008, 23:49:52 »

ne daj se tole... :mrgreee:
Sačuvana

nikola
Stara Garda
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #37 poslato: 18 Јул , 2008, 23:12:49 »

Banat u Superligi umesto Lučanaca!
Petak, 18. jul 2008. 17:00     

Neočekivana odluka Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije - umesto Mladosti iz Lučana, koja je istupila iz Superlige, u narednoj sezoni u najjačoj srpskoj fudbalskoj ligi igraće Banat iz Zrenjanina!

"Imamo garancije da će Zrenjanin pomoći Banatu da ispuni sve uslove za licenciranje. Smederevo neće podržati svoj klub, a problem je i sponzor, komanija 'US Stil', čija pomoć nije izvesna", rekao je posle sednice IO potpredsednik FSS Dragan Đorđević.

Pozivajući se na pravilnik o takmičenju, on je dodao i da nadležni fudbalski organi imaju pravo da izaberu bilo kog kandidata za popunu lige, vodeći računa o interesima i razvoju fudbalskih centara, ali da to jedino ne sme da bude klub koji je bio poslednji u takmičenju (u ovom slučaju to je bila Bežanija).

Mladost iz Lučana istupila je iz lige iz finansijskih razloga, a sledeće sezone će igrati u Prvoj ligi Srbije.

Najveći kandidat za to upražnjeno 12. mesto u Superligi bilo je Smederevo (koje je sperligaški status izgubilo u baražu), a i BSK iz Borče je tražio da svoje mesto pod "elitnim fudbalskim suncem".

Osim ove, za Banat je stigla još jedna dobra vest. Naime, najveće pojačanje u ovom prelaznom roku je Milan Stojanovski, nekadašnji igrač tog kluba i Partizana. U Banat je stigao i štoper Momir Desnica, bivši igrač apatinske Mladosti i Novog Sada.

Banat je na kraju sezone napustio Ljubinko Drulović, a umesto njega za trenera je imenovan Vladimir Stević. Klub iz Zrenjanina napustio je i dugogodišnji kapiten Željko Milošević.

(MONDO)

Xaxa josh jedan Toletov klub..Mirko Vucurevic-predsednik Banata i clan upravnog odbora Partizana...ocigledno da nekome smeta Smederevo jer su uvek u Smederevu Zvezda i Partizan tesko uzimali bodove  :wall: :wall:  Toletova logika bolje da udje 11 tim nego 10 tim :wall: :wall: mislim sta hoce taj Karadzic ko je on da zabrani Djuki da zove najbolje?!Zbog interesa Partizana?!Da je Zvezda kojim slucajem bila sampion i igrala u kvalifikacijama za LS kurac bi zabranio Djuki..ma ajde..olimpijske igre nisu cirkus na kome cemo se mi zajebavati sa tamo nekim idiotima,tamo predstavljamo zemlju..i sta ako se ne plasira Partizan u LS...ispusili smo ga i za Olimpijske igre i za LS..to je jedina stvar sa kojom se slazem sa Djukom..

Dmitar Garic:

Citat
"Evo, sada mi je Matić j... majku što nisam glasao kako je on hteo! Juče me je zvao i tražio da glasam za Karadžića", rekao je Garić i kao dokaz ponudio listu poziva sa svog mobilnog telefona.

Tomislav Taušan:

Citat
"Acu ne znam, ali znam da je rekao da će kada svi odu, da ode i on. A Toleta znam, i znam koliko je utakmica kupio i prodao", pokušao je da diskredituje Karadžića.

Pogledajmo malo bolje listu timova koji su glasali za Acu i Toleta videcemo da je Hajduk glasao za njega,ciji predsednik Dzomba je rekao kako je grobar i kako nijedan njihov igrac nece preci u Zvezdu,OFK pa ko je postavio Toleta nego Terzic,jasno ko dan,Cukaricki usko povezan sa Partizanom previse bivsih igraca Partizana je igralo za njih i sada im je Partizan pozajmio 3 igraca :wall:..za ovu Jagodinu ne znam,ali imam neku predpostavku..

Partizan - Karadžić
Crvena zvezda - uzdržana
Vojvodina - Bulić
OFK Beograd - Karadžić
Napredak - Bulić
Čukarički - Karadžić
Hajduk Kula - Karadžić
Jagodina - Karadžić
Rad - Bulić
Javor - Bulić

Ješić: Pretnjama do glasova!

Utorak, 15. jul 2008. 14:33

Da u pripremi izborne Skupštine Fudbalskog saveza Srbije ipak nije sve bilo "proleće i cveće" pokazuje izjava Gorana Ješića, predsednika FK Inđija i gradonačelnika tog mesta.

On je rekao da su sada "mrtvi" svi koji su javno glasali protiv novog predsednika FSS Tomislava Karadžića.

"Ovi ljudi koji su se izjasnili protiv Karadžićevog izbora sada su 'mrtvi'. Preti se njihovim klubovima, malopre je (komesar za takmičenje Srpske lige grupa Vojvodina) Stanko Matić pretio predsedniku Radničkog iz Nove Pazove", rekao je Ješić u utorak posle Skupštine FSS.

Sada već bivši čelnik Radničkog Mića Garić potvrdio je tu priču.

"Evo, sada mi je Matić j... majku što nisam glasao kako je on hteo! Juče me je zvao i tražio da glasam za Karadžića", rekao je Garić i kao dokaz ponudio listu poziva sa svog mobilnog telefona.

"Prošlog petka smo imali Skupštinu Radničkog, od tada nisam predsednik kluba. Zbog njih, jer više nisam mogao da trpim pritiske", dodao je Garić.

Goran Ješić, koji je odustao od kandidature za predsednika Zajednice klubova Prve lige, razočaran je što je predsednik FSS izabran javnim glasanjem, prozivkom delegata.

"Javno glasanje je recidiv prošlog Fudbalskog saveza. Demokratski je princip da kada imate dva kandidata, glasanje bude tajno".

(MONDO)

evo jedan genijalan komentar sa B92 :
Citat
nisam dobro ni seo a vec namestam
(tomislav karadzic, 18. jul 2008 17:07)

Sačuvana

_.::Stefan::._
Moderator
*
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #38 poslato: 18 Јул , 2008, 23:47:03 »

Inace zale se na malu posecenost pa sto su onda ubacili Banat koji ima u proseku 350 gledalaca(i ovo je mnogo) bolje da su iz FSS dali pare niskom Radnickom jer njihove tribine su uvek pune.Inace Banat je imao ako se ne varam 8 bodova manje od Smedereva koji je imao isti broj bodova kao i OFK samo slabiju gol-razliku,ali su ispali u barazu....Kao kazu da im je opstina Zrenjanin obecala da ce ulagati u klub,ali da su oni hteli, ulagali bi i prosle sezone....Inace Karadzic uskoro puni 70 godina i zar nema nekog mladjeg,obucenog coveka koji ce obaviti dobar posao, nego mora deda od 70 godina...Inace po prvi put se slazem sa Djukicem pa zar da dopustimo da se opet brukamo...Takodje ogromna je sramota sto nas onaj Borac bruka pa putuju autobusom u Moldaviju...mislim zar im niko iz saveza ili njihov sponzor nije mogao da plati prevoz avionom,vec su se mucili 10 sati putovanja do Moldavije i onda da odrade jedan trening i tekma...Inace ja ne znam kako ovi iz saveza dopustaju onoj seljackom krmetu Nikoli Dzombi...pa sta taj covek radi pa to je ....Covek nije dao njihovom treneru (zaboravio sam coveku ime) da selektuje tim,setka se pored terena  dere se na igrace i trenera a i lepo su igraci Hajduka jednom rekli dodjite da vidite sta radi Dzomba....Znam da ce posle ovih postova mnogi reci kako kenjam ili slicno ali ja sam 100% siguran da sam upravu..
Sačuvana

nikola
Stara Garda
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #39 poslato: 19 Јул , 2008, 01:42:20 »

ИНТЕРВЈУ Томислав Таушан, човек који је хтео да се „убије“ на Скупштини ФСС

Чоколадно млеко као опомена

Волим Србију и фудбал, а овакав вид маркетинга ми не треба. Не могу да гледам како фудбал уништавају једни те исти људи

Зар бих ја због тог олоша попио отров? Дајем реч да бих отров попио да је то у интересу народа и државе. Жртвовао бих и главу за Србију и фудбал

Наместио је утакмицу Приштина - Спартак. Случај сам пријавио Савезу тадашње Југославије. Караџић ме тужио и изгубио спор. Сећате се утакмице Хајдук (Сплит) - Спартак када су Сплићани премирали сваког играча Спартака са по 1.000 марака, а управа је инкасирала око 300.000

Томислав Таушан, некадашњи голман и тренер ФК Спартак из Суботице, има реч коју му нису дали на Изборној скупштини Фудбалског савеза Србије. Иако је обезбеђење било велико, успео је да уђе...
Човек који чини злочине у спорту већи је злочинац од ратног
- Провукао сам се и чекао тренутак да уђем у салу кад је најинтересантније - разоткрива план Таушан и наставља: - Неко од организатора скупа ми је затражио акредитацију. Тога сам се плашио. Нисам је имао и морао сам да карикирам. Рекао сам му да ми је у торби, у првом реду. Због њега сам морао пре времена у салу. Зато сам одмах изашао пред микрофон и као цивилизован човек затражио да ми дају реч.
Преседан на састанцима ФСС...
- Одмах је реаговало обезбеђење. Момку који је покушао да ми заврне руку, шапнуо сам „Пусти ме, растурићу те". Пришао је и други на кога нисам обраћао пажњу. У пролазу поред Караџића, када сам излазио, добацио сам „Смраде, како те није срамота? Колико си утакмица продао". По изласку из сале обратио сам се обезбеђењу и рекао „Хајде сад да вас видим". Први је рекао да се осећа лоше, други да ће добити отказ што сам се провукао поред њих, док је трећи ћутао. На крају смо се изљубили. Дакле, нису ме избацили! Изашао сам по сопственој вољи јер нисам хтео да их брукам пред представницима УЕФА и ФИФА
„Дежурни играч" је потреба

Томислав Таушан је измислио чувено извођење пенала у случају да се фудбалски меч заврши нерешеним резултатом. Предлагао је да се гол постигнут са више од 25. метара рачуна као „двојка".Светској кући фудбала понудио је предлог „дежурног играча".
- Идеју о пеналу сам образложио у дипломском раду на Факултету физичке културе у Новом Саду. Добио сам похвалу од Миљана Миљанића. Надам се да ће ФИФА прихватити мој предлог „дежурног играча". Тим који остаје са играчем мање, јер га је противнички играч повредио, хендикепиран је, а овај други награђен. Дежурни играч би носио маркер и на терену би провео колико је потребно да се повређени играч опорави. Ако тренер процени да му је тај играч неопходан, могуће је да скине свој маркер и преда га другом саиграчу, који би тада преузео улогу „дежурног играча"- каже Таушан.
Холивудски наступ или жеља за самоистицањем?
- Ни једно, ни друго. Волим Србију и фудбал, а овакав вид маркетинга ми не треба. Не могу да гледам како фудбал уништавају једни те исти људи. У рату људи на известан начин полуде и ураде неке ствари које у мирнодопским условима ни у сну не би учинили. Мир је нешто друго. Благостање где би требало да је спорт изнад свега. Човек који чини злочине у спорту, већи је злочинац од ратног. То раде Караџић и Ђорић и њихови сателити. Фудбал убијају скоро 20 година.
Шта сте хтели саопштити јавности, а били сте ускраћени?
- Хтео сам да скупу испричам поучну причу, која иде баш овако. Падала је ледена киша и ухватила врапца без заклона. Заледила га је. У том тренутку наилази крава и посере га. Од топлоте гована, врабац је оживео. Видела га лисица, извади га из гована и поједе. Шта је порука... Не значи да Вам је непријатељ онај који Вас посере нити да вам је пријатељ онај који вас извади из гована. Зато, кад сте у говнима ћутите, а ви господо делегати, ви сте одавно у говнима. Не гласајте за Караџића, јер ћете бити у још већим. Ето, то сам хтео да им кажем.
Да ли је стварно отров био у боци коју сте са собом носили и претили да ћете садржај попити?
- Господо, Сократ је попио отров у друштву својих пријатеља и причао је до задњег тренутка, али бих ја, међу вама, криминалцима, попио само чоколадно млеко! Да ја попијем пред вама отров? Па нисам толики идиот. Дајем реч да бих отров попио да је то у интересу народа и државе. Жртвовао бих и главу за Србију и фудбал. Кад човек хоће да се отрује треба да га спрече у томе, а на Скупштини ФСС су сви ћутали и гледали. По самарићанским законима сви би били кажњени. Овако, брига их за нечији живот. Показали су колико имају морала.
Ја у Дон Кихота верујем као највећег борца за правду, само ако га је Сервантес добро описао

Томислав Караџић Вам се посебно замерио...
- Немам ништа против њега. Не дај боже да било шта буде њему и његовој породици. Да су живи и здрави. Међутим, ја га не мрзим, ја га презирем. Човек је са стотину лица. Без образа. Опасан за непријатеља, а још опаснији за пријатеља. Мешетар и мајстор за намештање утакмица. Наместио је утакмицу Приштина - Спартак. Случај сам пријавио Савезу тадашње Југославије. Караџић ме тужио и изгубио спор. Сећате ли се утакмице Хајдук (Сплит) - Спартак када су Сплићани премирали сваког играча Спартака са по 1.000 марака, а управа је инкасирала око 300.000. Рекао сам им „Хијене, шта то радите!" Опет тужба и пресуда у моју корист. После сам ишао у ЗОО врт да се извиним хијенама, јер су оне племенитије животиње. Шта је са утакмицом Спартак - Бадњевац када је као председник Суботичана, којима је победа обезбеђивала фудбалску елиту, радио за Рудар из Пљеваља. Бадњевчанима је платио пут и премије, а за узврат је требало да по повољнијој цени добије угаљ из Пљеваља или не знам откуда... Па, Горан Јешић му је јавно рекао да је наместио десет утакмица за Златибор воду у овом шампионату. Караџић му је поручио да ће због тога да га тужи. Знајући какав је, од тога нема ништа. Зато питам Караџића зашто није тужио Јешића ако не говори истину. Зар не би требало да поднесе оставку? Има још много утакмица које је режирао Караџић. Шта да причам о човеку који је сам себи доделио награду за унапређење фудбала у Војводини. Таква награда ме тера на помисао као кад би Хитлеру постхумно била додељена награда за хумана дела у другом светском рату.
Ово су, како ми волимо да кажемо, крупне речи. Да ли имате доказе за изговорене сентенце?
- Докази постоје. Споменух две пресуде у моју корист. Чврсто стојим иза сваке изговорене речи. Ја у Дон Кихота верујем као највећег борца за правду, само ако га је Сервантес добро описао. Сви Караџићеви људи би ме набили на колац да могу. Ипак, одговарам им у стилу Николе Пашића: - Браћо Срби, стоко једна, дуже сам живео на колцу него од колца! Ви носите тежи крст него што можете. У најбољем случају могу само да ме убију.
Да ли данас вреди улазити у борбу са ветрењачама?
- Неко је оставио отворена врата на лудници и многи су побегли и заузели места која им не припадају. Истрајаћу у тој беспоштедној борби да сви ти мешетари ускоро напусте места која су запосели

(PRAVDA)

Mislim da je svaki komentar suvisan  :shrug:
Sačuvana

Pe-Pee!
Glavni Moderator
*
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #40 poslato: 16 Децембар , 2008, 00:30:56 »

Hvala za ovo...
Sačuvana

Ajmo malo vise da pisemo.....
Mikintosh
Vlasnik
Administrator
*
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #41 poslato: 19 Децембар , 2008, 21:53:10 »

Pa pazi Djukic je bio ok i gde je sad , igra covek tenis i planira da izvuce Macvu iz beton lige koja je vec do pojasa u betonu!
Sačuvana

Stranice: 1 2 [3] |   Idi gore
Štampaj
SerbiaBet.comSport info zone - sve sportske informacijeSve sportske informacije na jednom mestuFudbal (Urednik: _.::Stefan::._)Tema: Kuda ide srpski fudbal !?
Prebaci se na:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc